xcounter
#

Німеччина оголосила новий пакет допомоги, "потрошку" Mars II, PzH 2000 та бронемашин Dingo

6221
Німецький Mars II, ілюстративне фото з відкритих джерел
Німецький Mars II, ілюстративне фото з відкритих джерел

Розмір пакету виглядає як "виправдання", чому Берлін досі не хоче давати танки для ЗСУ

Міністерство оборони Німеччини офіційно оголосило через Twitter, що передає новий пакет військової допомоги для України.

На цей раз Берлін передає для ЗСУ дві системи Mars II з боєкомплектом, чотири самохідні артилерійські установки PzH 2000 з боєкомплектом та 50 бронеавтомобілів Dingo. Окрім того, наприкінці вересня 2022 року на території Німеччини мають стартувати нові навчальні програми для військовослужбовців ЗСУ.

Читайте також: "Хорватські" М-46 допомагають ЗСУ бити рашистів, цілять майже на 40 км (фото)
Бронеавтомобіль Dingo бундесверу, ілюстративне фото з відкритих джерел

Декілька днів тому видання Bild анонсувало подібний пакет військової допомоги, але там фігурували лише дві Mars II із запасом на 200 ракет та 50 Dingo. Про PzH 2000 та програми навчання українських військових там нічого не було.

Ймовірно, Берлін вирішив передати додаткові чотири САУ на тлі новин про те, що Литва взяла на ремонт декілька PzH 2000 із складу ЗСУ, які отримали пошкодження невідомої природи після активних боїв проти рашистів.

САУ PzH 2000 на тралах, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Але вцілому такий куций пакет виглядає скоріше як "дипломатичне виправдання". Тому що буквально вчора міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт вкотре "відзначилась" заявою, що Берлін не готовий давати Leopard 2 для ЗСУ. Бо бачте, інші країни НАТО поки не наважились на передачу своїх "Леопардів" Україні.

Читайте також: Україна може закупити "гібрид" PzH 2000 та бронемашини Boxer: скільки САУ отримаємо за 216 млн євро