xcounter
#

Більше броні для ЗСУ та 200 "подарунків" на голови окупантам: нова оборонна допомога від країни з Європи

6013
Більше броні для ЗСУ та 200 "подарунків" на голови окупантам: нова оборонна допомога від країни з Європи

Новий пакет оборонної допомоги для ЗСУ від Німеччини

Німеччина оголосила про черговий пакет оборонної допомоги Збройним Силам України. Як повідомляє видання BILD з посиланням на міністра оборони країни Крістіне Ламбрехт, ЗСУ отримають бронеавтомобілі, ракетні системи та ракети до них.

Так, Німеччина поставить Україні броньовану техніку – йдеться про 50 одиниць колісних бронеавтомобілів Dingo.

Читайте також: Які запаси озброєнь насправді мала Німеччина, і що з цього реально могло бути поставлене для ЗСУ
dingo 2 бронеавтомобіль німеччина зсу
Бронеавтомобіль Dingo 2 німецької армії. Джерело: ISAF Headquarters Public Affairs Office from Kabul, Afghanistan, CC BY 2.0

Ця машина перебуває на озброєнні німецької армії з 2000 року. Призначена для патрулювання та розвідки, захист цього бронеавтомобіля має витримувати вибухи мін, саморобної вибухівки, стрілецької зброї, уламків, гранат тощо.

Наразі є дві базові модифікації цієї машини – Dingo 1 на шасі Unimog U-100-L та Dingo 2 на шасі Unimog U5000 (важча, більша за розмірами, має кращий захист та потужніший двигун).

Озброєння машини – станція KMW 1530, запозичена з розвідувальної машини Fennek, з 7,62 кулеметом MG3, 12,7-мм кулеметом Browning M2 та місцем для кріплення станкового гранатомета HK GMG, є опція дистанційного керування зброєю.

mars 2 ракетна система
Mars II, фото ілюстративне

Коли саме ЗСУ отримають німецькі бронемашини наразі не повідомляється. Водночас Ламбрехт також повідомила про постачання двох додаткових ракетних систем Mars II та 200 боєприпасів до них, підготовка екіпажів має розпочатися вже у цьому місяці.

Міністр оборони Німеччини відзначила "сміливе та успішне ведення операцій Збройними Силами України" та зауважила, що це "демонструє, наскільки важливо оперативно надати Україні додаткову військову техніку".

Грецька БМП-1
Грецька БМП-1

Ламбрехт також згадала й щодо "кільцевого обміну" бронетехнікою з Грецією, за яким ЗСУ мають отримати додаткові БМП-1, однак коли саме це відбудеться не вказала, зауваживши лише про те, що Німеччина наразі "на фінішній прямій, на останніх декількох сантиметрів" від завершення цього "кільцевого обміну".

Читайте також: Україна закликала США та Німеччину надати Abrams та Leopard 2: твереза оцінка наскільки це реально