xcounter
#

Про С-300 можна забути, а БМП-1 намагаються зрушити з місця вже п’ятий місяць: "апдейт" про зброю для ЗСУ

17401
Постріл з С-300, фото ілюстративне
Постріл з С-300, фото ілюстративне

У Греції розповіли, чи передадуть Україні комплекси С-300 та що там з "кільцевим обміном"

Греція не буде передавати Україні зброю, якщо це негативно вплине на її обороноздатність. Таку заяву зробив прем’єр-міністр країни Кіріакос Міцотакіс, повідомляє видання Protothema.

Так, під час конференції Міцотакіса запитали, чи планує грецький уряд відправити Україні комплекс С-300 разом зі спецпризначенцями для навчання українських військових, а також чи планує Греція відправити бронетехніку для ЗСУ.

Читайте також: Розшивають вузькі гирла: США домовились з Грецією про використання порту для передачі Україні зброї

Щодо С-300 Міцотакіс заявив, що про передачу цієї зброї "навіть і говорити не варто" і в цьому контексті зауважив, що будь-яка підтримка України не має завдати шкоди обороноздатності Греції.

БМП Marder
БМП Marder, фото ілюстративне
Щодо бронетехніки, то прем’єр-міністр нагадав про угоду з Німеччиною щодо "кільцевого" обміну радянських БМП-1 для ЗСУ на німецькі бронемашини Marder –Міцотакіс відзначив, що перемовини все ще тривають.
БМП-1
Грецька БМП-1
Тут варто згадати, що перемовини Берліна та Афін щодо постачання радянських БМП для ЗСУ розпочалися ще на початку травня 2022 року – тобто ці дві країни вже п’ятий місяць довомляються про вигаданий Німеччиною "кільцевий обмін".
Читайте також: Як Туреччина може "завадити" Україні отримати грецькі БМП-1