xcounter
#

Як під санкціями "наштампувати" ракет на 80 пусків на тиждень, яка потужна "пара" посилила ЗСУ та "вбивця" авіаносців: новини та події тижня війни від Defense Express

2660
ПТРК TOW у поєднані з HMMWV
ПТРК TOW у поєднані з HMMWV

Як робити ракети під санкціями, потужна "протитанкова" пара для ЗСУ та російський "вбивця" авіаносців: розповідаємо про ці та інші новини й події тижня війни з рашистськими окупаційними військами

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Як робити ракети під санкціями

У 2022 році Північна Корея провела рекордну кількість пусків балістичних ракет з метою шантажу своїх сусідів. Лише за минулий тиждень таких пусків було аж 80.

Читайте також: Рашистів на лівому березі Херсонщини чекають "квіти смерті" під назвою "Піон"
Північнокорейські балістичні ракети KN-23
Північнокорейські балістичні ракети KN-23, що мають схожість з російським ОТРК "Искандер", ілюстративне фото з відкритих джерел

Це свідчить зокрема, що північнокорейський режим як ніколи готовий вкладати ресурси у виробництво великої кількості озброєнь, використовуючи зокрема зовнішні надходження грошей та матеріалів. І що ракетна програма КНДР розвиваються успішно, всупереч санкціям всього цивілізованого світу. Як можна обійти санкції так, щоб "наштампувати" ракет на 80 пусків протягом тижня – розповідаємо у нашому матеріалі.

Потужна "протитанкова пара" у руках ЗСУ

Потужний ПТРК BGM-71 TOW у поєднанні з автомобілем HMMWV вже на передовій і готовий нищити техніку російської окупаційної армії – відео з цією машиною десь на фронті було опубліковано у соцмережах.

"Вбивче" поєднання для російських танків і не тільки було помічено на півдні Україні, а саме у Херсонській області – це вперше, коли ПТРК BGM-71 TOW на HMMWV були помічені саме на фронті, а не на полігоні під час навчань.

Рашисти кинули в бій розконсервовані "Гради"

ЗСУ записали на свій рахунок ще одну "вперше знищену зброю", нею виявилася "полегшена" версія 122-мм РСЗВ.

Пошкоджена РСЗВ "Град-1"
Пошкоджена РСЗВ "Град-1"

Йдеться про радянську реактивну систему залпового вогню "Град-1", яка, ймовірно, була пошкоджена під час боїв і покинута російськими військовими. Це вперше, коли у відкритих джерелах з’явилася інформація про цю версію знищеної РСЗВ.

Окупанти "здивували" некрологом свого льотчика

Рашисти згадали про одного зі своїх льотчиків, якого було "демілітаризовано" ще на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, і "втулили" в його некролог український Су-27.

На некролог льотчика звернув увагу користувач Twitter під ніком Necro Mancer. Загиблий – старший льотчик 31-го винищувального авіаційного полку капітан Раджабов Рабазан Гасайнієвіч, з 2013 року проходив військову службу в військовій частині 75391 у Міллєрово.

РФ звела свою присутність у Середземному морі до номінального

РФ вивела з Середземного моря "вбивцю" авіаносців та флагман Тихоокеанського флоту - ракетний крейсер "Варяг". Так, поки у Середземному морі США розгорнули авіаносну ударну групу на чолі з атомним USS George H. W. Bush (CVN-77) та прямо говорять, що зробили це проти РФ, Кремль вивів частину кораблів з регіону.

Ракетний крейсер "Варяг" проекту 1164 "Атлант"
Ракетний крейсер "Варяг" проекту 1164 "Атлант"

Як виявилось, ракетний крейсер Тихоокеанського флоту РФ "Варяг" та великий протичовновий корабель "Адмирал Трибуц" вже відносно давно покинули Середземне море та днями були помічені у Сінгапурській протоці, вочевидь, на шляху до Владивостоку.

Читайте також: Завдяки "секретній угоді" ЗСУ зможуть ввалити "додаткові" десятки тисяч 155-мм снарядів по рашистах