xcounter
#

На полі бою "засвітилася" потужна пара з ПТРК і бронеавтомобіля – готові носитися і нищити танки рашистів

26753
На полі бою "засвітилася" потужна пара з ПТРК і бронеавтомобіля – готові носитися і нищити танки рашистів

Два американські зразки озброєння готові нищити російську армію в руках українських військових

Потужний ПТРК BGM-71 TOW у поєднанні з автомобілем HMMWV вже на передовій і готовий нищити техніку російської окупаційної армії – відео з цією машиною десь на фронті було опубліковано у соцмережах.

"Вбивче" поєднання для російських танків і не тільки було помічено на півдні Україні, а саме у Херсонській області – це вперше, коли ПТРК BGM-71 TOW на HMMWV були помічені саме на фронті, а не на полігоні під час навчань.

Читайте також: Головні особливості нового пакету допомоги від США на 775 млн доларів: з яких літаків запускають HARM та навіщо ПТРК TOW

Нагадаємо, що протитанкові ракетні комплекси TOW увійшли в один з пакетів оборонної допомоги від США ще наприкінці серпня.

Система створювалася ще у 60-х роках і була прийнята на озброєння у 1970 році. Це ПТРК другого покоління з керуванням ракетою по дроту (є обмежена серія TOW 2 RF з радіоканалом, призначена для гелікоптерів).

Виявлення та наведення на ціль у новіших версіях цього ПТРК забезпечуються тепловізійним прицілом та лазерним далекоміром.

Через те, що ця система доволі важка, вона використовується передусім у поєднанні з мобільними платформами, як от HMMWV, яких вже чимало є в ЗСУ, або ж M2 Bradley, про постачання яких поки що, на жаль, не йдеться.

Тактико-технічні характеристики ПТРК BGM-71 TOW:

  • максимальна дальність – 3,75 км (у версії TOW-2B – 4,5 км);
  • швидкість польоту ракети – 2780-320 м/с;
  • бронепробиття – 430-900 мм за динамічним захистом (останнє – у версії TOW-2A);
  • вага – близько 70 кг.
Читайте також: Відправка в Україну машин HMMWV та БМП Bradley з ракетами TOW-2 – ефективне рішення проти танків РФ, вважають у США