xcounter
#

Відправка в Україну машин HMMWV та БМП Bradley з ракетами TOW-2 – ефективне рішення проти танків РФ, вважають у США

44208
Запуск ракети TOW з позашляховика
Запуск ракети TOW з позашляховика

Утім, у такий сценарій розвитку подій з БМП Bradley та ракетами TOW на Донбасі повірити поки що важко

Позашляховики HMMWV та бойові машини піхоти Bradley з протитанковими ракетами TOW-2 та додаткові декілька сотень Javelin можуть бути ефективним способом боротьби з російською загрозою в Україні. Про це в інтерв’ю виданню 19fortyfive зазначив американський військовий експерт доктор Філіпп А. Карбер.

БМП Bradley протитанкова ракета TOW
Бойова машина піхоти Bradley випускає протитанкову ракету TOW

"Армія США ставить на зберігання бойові машини піхоти M2 Bradley, а Корпус морської піхоти США заміняє броньовані HMMWV

Читайте також: Скільки у Росії танкових дивізій

– на обох встановлені протитанкові ракети TOW-2, які, хоч і не є "Джавелінами", але залишаються потужною протитанковою зброєю", – стверджує Карбер.

HMMWV протитанкова ракета TOW
Пуск протитанкової ракети з позашляховика HMMWV

На його думку, відправка 500 одиниць Bradley та HMMWV з ракетами TOW-2 та ще "декілька сотень "Джавелінів" "була б швидким та економічним способом впоратися з російською загрозою". Разом з тим, сценарій з появою на Донбасі американських БМП з протитанковими ракетами наразі можна вважати дуже малоймовірним.

Карбер також зазначив, що у випадку "великої" війни з РФ Україні не вистачить наявних в неї вітчизняних ПТРК – як вітчизняного виробництва, так і американських Javelin, які Україна отримує від США у рамках військової допомоги.

Читайте також: Forbes: проти російських танків український ПТРК "Cтугна-П" не менш небезпечний, ніж Jevelin, але значно дешевший