xcounter
#

Завдяки "секретній угоді" ЗСУ зможуть ввалити "додаткові" десятки тисяч 155-мм снарядів по рашистах

26105
САУ PzH 2000, фото ілюстративне
САУ PzH 2000, фото ілюстративне

США та Південна Корея знайшли спосіб, як допомогти Україні з боєприпасами

Україна може отримати десятки тисяч артилерійських снарядів від доволі неочікуваного постачальника – Південної Кореї, яка у рамках конфіденційної угоди погодилася поставити США боєприпаси, які потім будуть передані Україні. Про це розповідає видання The Wall Street Journal.

155-мм боєприпаси
155-мм боєприпаси, фото ілюстративне

Як повідомляється, у рамках угоди США планують закупити 100 тисяч снарядів для 155-мм артилерійських систем – відзначається, що цього має вистачити "на декілька тижнів інтенсивних боїв".

Читайте також: США вже передали Україні понад 1 млн артилерійських боєприпасів: на скільки це реально багато

Завдяки цій угоді Південна Корея, з одного боку, продовжує дотримуватися свого зобов’язання не постачати Україні летальне обладнання, а з іншого боку – допомагає США, своєму союзнику у стримуванні КНДР.

Зрештою, надані Південною Кореєю 100 тисяч боєприпасів дозволять США деякий час не "залазити" у власні запаси артилерійських снарядів, які швидко закінчуються – у серпні повідомлялося про те, що у Пентагоні вкрай занепокоєні своїм рівнем запасів 155-мм боєприпасів.

Танки Т-80У та БМП-3 Південної Кореї
Танки Т-80У та БМП-3 Південної Кореї

Водночас щодо безпосередньо Південної Кореї, то там відзначають, що перемовини про передачу боєприпасів ведуться з урахуванням того, що США "будуть кінцевим користувачем", а країна й надалі буде дотримуватися своєї позиції щодо відмови постачання Україні летального озброєння, хоча в країні насправді є запаси зброї, які можуть посилити ЗСУ у війні з РФ.

Читайте також: ЗСУ б’ють рашистів 155-мм снарядами з Італії, знятими з озброєння у 90-х, але на вік можна не зважати