xcounter
#

ЗСУ записали на свій рахунок ще одну "вперше знищену зброю", нею виявилася "полегшена" версія 122-мм РСЗВ

57121
РСЗВ "Град-1"
РСЗВ "Град-1"

Рашисти знову кидають в бій зняте зі зберігання озброєння

Збройні Сили України внесли у список знищеної російської техніки ще один знятий зі зберігання зразок, про які рашисти вимушені згадувати через серйозні втрати свого озброєння та військової техніки у війні в Україні.

Так, у відео Командування ДШВ ЗСУ можна помітити радянську реактивну систему залпового вогню "Град-1", яка, ймовірно, була пошкоджена під час боїв і покинута російськими військовими. Це вперше, коли у відкритих джерелах з’явилася інформація про цю версію знищеної РСЗВ.

Читайте також: Чому тактики НАТО працюють краще за застарілі радянські догми: "пояснюють" російські "Мста-Б" (відео)
Пошкоджена РСЗВ "Град-1"

Вперше розконсервовані реактивні системи залпового вогню "Град-1" "засвітилися" у середині квітня цього року, машини були помічені у російському місті Тюмень і їхали на захід РФ, ймовірно для "підсилення" підрозділів в Україні.

Ця РСЗВ, фактично, є полегшеною версією БМ-21 "Град" на шасі ЗІЛ-131, була прийнята на озброєння у 1976 році і призначалася передусім для оснащення підрозділів морської піхоти.

Машина має 36 напрямних (на відміну від 40 у БМ-21 "Град"), а також максимальну дальність у 15 км. У довіднику Military Balance можна знайти інформацію, що станом на 2021 рік РФ має на зберіганні щонайменше 420 бойових машин "Град-1".

З одного боку, звичайно, можна сказати, що у будь-якому випадку, зброя є зброєю і рашисти як-не-як будуть використовувати її на полі бою, з іншого боку – в якому стані були зняті зі зберігання машини і скільки таких "Градів" реально вдасться РФ привести до ладу і кинути в бій – теж невідомо.

Водночас "Град-1" ще можна назвати "більш-менш новою" зброєю у порівнянні з тим, що окупанти почали кидати в бій гаубиці часів Другої світової війни Д-1, які російські пропагандони називають "чудовою зброєю сталінської якості".

Читайте також: ЗСУ вже розібралися, що робити із застарілими Т-62 окупантів