xcounter
#

Рашисти показали роботу гаубиці "сталінської якості", на яку шукали таблиці стрільб у "ВКонтакте"

51603
Гаубиця Д-1 1943 року, фото ілюстративне
Гаубиця Д-1 1943 року, фото ілюстративне

Пропагандони в захваті від зброї, на якій ще "діди воювали", чого не можна сказати про операторів цієї зброї

У мережі з’явилося відео, де один з рашистів розповідає, як російська армія використовує на полі бою гаубиці, серійне виробництво яких тривало ще у 1943-1949 роках.

Йдеться про 152-мм гаубицю Д-1 – ще у вересні з’явилася інформація, що бійців так званих "ЛДНР" можуть пересадити на зброю 1940-х років, а "щасливчики" полізли у соцмережі у пошуках таблиць стрільб.

Читайте також: У Кремлі остаточно вирішили воювати "як діди", і повернули в стрій гаубиці Д-1 часів Другої світової

Зрештою, у жовтні з’явилися і перші відео, яке свідчить, що у Кремлі таки остаточно вирішили воювати "як діди" і повернули в стрій свої гаубиці часів Другої світової війни.

Гаубиця Д-1, фото ілюстративне
Гаубиця Д-1, фото ілюстративне

Причому якщо рашистські пропагандони радісно говорять про зброю "сталинского качества", то підрозділи, які "пересадили" на ці гаубиці, відгукуються про неї з меншим ентузіазмом.

Так, у своїх Telegram-каналах пропагандисти пишуть про "отличное орудие", водночас бійці кажуть про те, що "воюють тим, чим є" і вимушені поєднувати "нові технології" у вигляді коптерів зі "старинной пушечкой". Зрештою, до якості такого "підсилення" є питання, і невідомо, скільки з 700 наявних на зберіганні гаубиць реально зможуть доїхати до поля бою і зробити бодай з десяток пострілів.

Читайте також: Кремль втрачає сучасні безпілотники та застосовує архаїчні Ту-243