xcounter
#

Кремль втрачає сучасні безпілотники та застосовує архаїчні Ту-243

60330
Російський безпілотник Ту-243 на пусковій установці, фото з відкритих джерел
Російський безпілотник Ту-243 на пусковій установці, фото з відкритих джерел

Схоже, окупант вичерпав майже усі свої запаси сучасного озброєння. Тому вимушений діставати із запасів мотлох часів Радянського Союзу

Інформагенство АрміяInform повідомило, що учора боєць-оператор ПЗРК одного з підрозділів десантно-штурмових військ збив ворожий безпілотник.

Як виявилось по факту, це був БПЛА ще радянської розробки Ту-243 "Рейс-Д", серійне виробництво якого почалось в 1994 році.

Читайте також: Bayraktar TB2 полює на рашистів над Херсоном та відпрацьовує по пунктах управління артилерією (відео)

Звісно, тут варто зробити обмовку, що безпілотні літальні апарати такого типу має лише військо країни-агресора. Але тут набагато цікавішим є інше питання – чому окупанти вирішили пустити в бій настільки архаїчний (як за сучасними мірками) БПЛА.

Однаково ймовірними тут є два варіанти: 1) рашисти за допомогою свого Ту-243 намагались "промацати2 нашу ППО в конкретному операційному регіоні, або ж 2) рашисти настільки багато втратили сучасних БПЛА, що у них не було особливого вибору, аніж ввести у бій морально застарілий "Рейс-Д" .

Російський безпілотник Ту-243, ілюстративне фото з відкритих джерел

Станом на сьогодні наш Генеральний штаб звітує, що ворог втратив уже мінімум 8 БПЛА оперативно-тактичного рівня.

Так як дані про втрати подаються із лагом в 1-3 дні, можливо у це зведення не потрапив російський БПЛА "Форпост", про факт знищення якого учора також повідомляло АрміяInform.

Також варто враховувати, що якусь частину своїх дронів агресор втрачає просто із-за дружнього вогню. Defense Express уже вчора розповідав про епізод, коли росіяни із свого ЗРК "Тор" збили свій же БПЛА, і цю втрату подали як начебто знищення нашого Bayraktar TB2.

Тут має значення сам факт, що у ворога вичерпується сучасне озброєння, і він вимушений вводити у бій системи радянського виробництва, що до цього моменту стояли на складах зберігання. Зокрема, Defense Express неоднократно звертав увагу на те, щоворог почав використовувати для обстрілів України радянський ОТРК "Точка-У", уже виконано мінімум 21 пуск.

ОТРК "Точка-У" армії РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Також звернемо увагу і на такий факт. Наш оператор ПЗРК уразив повітряну ціль типу Ту-243, довжина фюзеляжу якої – близько 8 метрів, розмах крил – близько 2 метрів, швидкість польоту – до 0,9 Мах.

І це свідчить про майстерність в боротьбі з малорозмірними повітряними цілями, яку досягли наші зенітники.

Наші зенітники із ПЗРК, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: ЗСУ захопили секретні схеми бойових дій 90-ої танкової дивізії армії РФ