xcounter
#

Комплекс "Точка-У": як відрізнити цю небезпечну техніку

Точка-У
Точка-У
133281

Через брак "Іскандерів" та "Калібрів" РФ може застосувати старіший оперативно-таткичний ракетний комплекс "Точка"

Запаси крилатих та балістичних ракет комплексів "Искандер" та "Калибр" в армії РФ завершуються. Про це свідчить детальний аналіз кількості пусків та наявна інформація про їхні запаси в окупанта станом на початок агресії.

Проте рашисти вже почали використовувати старіші, ще радянські оперативно-тактичні ракетні комплекси - "Точка-У". Використання цієї зброї вже були зафіксовані на Чернигівщині та у Маріуполі.

Читайте також: США і Польща обговорюють передачу Україні винищувачів Міг-29

Водночас "Точка-У" має важливий недолік - відносно мала дальність стрільби - 70-120 км. І використовувати їх ворог буде змушений, скоріш за все, вже з території України.

Тому вкрай важливо повідомляти Збройні Сили України про цей комплекс завдяки спеціальному Telegram-боту: stop_russian_war_bot.

Зазвичай на світлинах він у розгорнутому вигляді, з ракетою готовою до старту:

Точка-У

Проте під час маршу він буде виглядати наступним чином:

Точка-У

Характерною рисою "Точки-У" є специфічне шасі з колісною формулою 6х6.

На реальній пусковій позиції комплекс буде максимально замаскований, а під час маршу, скоріш за все, буде йти у супроводі іншої військової техніки.

Закликаємо уважно ознайомитись з технікою ворога, про яку також необхідно першочергово повідомляти ЗСУ. А також про те, як розрізнити вертольоти окупантів від українських.

Читайте також: Як користуватися Javelin інструкція від спецпризначенців (відео)