xcounter
#

США і Польща обговорюють передачу Україні винищувачів Міг-29

Польський МіГ-29
Польський МіГ-29
10988

Про це інформують провідні американські видання. Визнається, що такі можливості існують.

Зокрема, про це повідомило видання The Wall Streat Journal, а також представник Білого дому у коментарі CNN. Визнається, що такі можливості існують. Так, у Wall Streat Journal наголошується, що Польща може надати Україні винищувачі МіГ-29 та штурмовики Су-25, згодом взамін отримавши від США F-16.

У свою чергу, у коментарі CNN представник США сказав, що відправка винищувачів в Україну є "самостійним рішенням, яке може ухвалити будь-яка країна", і зазначив, що необхідно опрацювати безліч логістичних питань, зокрема те, як літак перекинуть з Польщі до України.

Читайте також: Америка повинна надати Україні штурмовики A-10 для знищення агресора
Міг-29
Польський МіГ-29

Разом з тим, на нашу думку, не варто баритися. Бо ми вже обпеклися на інформації, коли 28 лютого Україна заявила, що українські пілоти прибули до Польщі, щоб отримати військові літаки від партнерів із ЄС. Йшлося про радянські винищувачі, такі як МіГ-29, на яких українські пілоти вже навчені літати. Український парламент навіть конкретизував скільки їх буде: 28 МіГ-29 із Польщі, 12 зі Словаччини та 16 із Болгарії, а також 14 Су-25 із Болгарії.

Однак згодом ці країни ЄС офіційно заявили, що не збираються передавати Україні бойові літаки.

Також лунали і інші пропозиції.

Так, про швидку доцільність передачі від США для ВПС України трьох ескадрилій літаків А-10 ( це американський броньований одномісний штурмовик, призначений для знищення танків, бронемашин та інших наземних цілей) заявив Еверетт Пайетт (Everett Pyatt), колишній помічник секретаря США з питань військово-морського флоту та логістики. Ця позиція була оприлюднена у впливовому американському виданні Defense News декілька днів тому.

Штурмовик А-10
Штурмовик А-10
Читайте також: За бабу Веру! Як відрізнити український гвинтокрил від російського