xcounter
#

Чому тактики НАТО працюють краще за застарілі радянські догми: "пояснюють" російські "Мста-Б" (відео)

18140
Пошкоджена російська гаубиця "Мста-Б", фото ілюстративне
Пошкоджена російська гаубиця "Мста-Б", фото ілюстративне

Гармаші ЗСУ вправно "демілітаризують" ворожу артилерію

Артилеристи Збройних Сил України продовжують нищити російські окупаційні війська – чергове відео з успішною роботою нашої "арти" публікує Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ.

"На відео зафіксовано успішні вогневі завдання артилерійських підрозділів Десантно-штурмових та Сухопутні війська ЗС України", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: РФ кидає в бій "дводенних" артилеристів, промахи вимірюють кілометрами

Зазначається, що результатом роботи артилерії ЗСУ стало знищення/пошкодження восьми одиниць російських 152-мм гаубиць "Мста-Б", особовий склад, автомобільна техніка, боєприпаси та фортифікаційні споруди російської окупаційної армії.

мста-б гаубиця армія рф
Позиції артилерії армії РФ, що були знищені українськими військовими

Однак окрему увагу у цьому відео варто звернути на фото вище. Як бачимо, рашисти вирішили зібрати свої гаубиці докупи разом з боєприпасами, спираючись на радянську ідеологію застосування артилерії, коли батареї гаубиць з однієї позиції годинами ввалюють по противнику.

На противагу цьому можна згадати нещодавнє відео від оперативного командування "Південь" з демонстрацією роботи 155-мм гаубиць M777 за всіма стандартами НАТО – артилерійські системи працюють поодинці, а не розгорнуті у тісну лінію, що мінімізує ризики потрапити під ворожий вогонь одразу всією батареєю, але й водночас вимагає від розрахунку гаубиці високого рівня навченості.

Як раніше розповідав командир одного з артилерійських підрозділів ЗСУ, за добу підрозділ здійснює близько 8-10 бойових виходіть, випускаючи по позиціях ворога від 40 до 80 високоточних снарядів.

Читайте також: Чому рашисти скаржаться на жахливу артилерію