xcounter
#

Скільки снарядів з 155-мм гаубиці M777 випускає один артилерійський підрозділ за добу боїв

49983
Скільки снарядів з 155-мм гаубиці M777 випускає один артилерійський підрозділ за добу боїв

Американські гаубиці ефективно нищать ворога на полі бою

Командир одного з артилерійських підрозділів ЗСУ військовослужбовець Віталій в інтерв’ю виданню АрміяInform розповів про особливості роботи з американськими 155-мм гаубицями M777.

Передусім Віталій розповідає про переваги цієї гаубиці, відзначаючи точність ведення вогню та її ефективність у контрбатарейній боротьбі проти таких зразків ворожої артилерії, як РСЗВ БМ-21 "Град" чи САУ "Піон".

Читайте також: Hit and run у дії: як ЗСУ працюють на передовій з M777 за всіма настановами НАТО (відео)

Осколково-фугасні снаряди, випущені з гаубиці M777, дістають ворога на відстані до 22 км, активно-реактивні – до 30 км. Крім того, нещодавно в Україні засвітилася саме версія M777A2, яка дозволяє вести вогонь керованими снарядами на відстань до 40 км.

m777 гаубиця
Транспортування гаубиці M777

"Орки бояться наших нових гармат. А ми працюємо по них максимально ефективно. І будемо це робити, поки не виженемо ворога з нашої землі", – каже Валерій.

Він зауважує, що за добу артилеристи його підрозділів здійснюють до 8-10 бойових виходить, при цьому випускають по позиціях ворога від 40 до 80 високоточних снарядів.

"Аби привести до бою цю гаубицю, ми витрачаємо лише півтори хвилини. Підготовка до стрільби, зокрема підготовка боєприпасів, займає до 10 хвилин", – розповідає артилерист.

Нагадаємо, раніше у США опублікували список переданого Україні озброєння – кількість гаубиць M777, що отримали ЗСУ, становить 126 одиниць. Крім того, ці гаубиці Україні передавали також Канада і Австралія.

Читайте також: Гаубиця M777 проти гігантської 203-мм САУ "Піон" армії РФ: що буде, якщо не вчитися на свої помилках (відео)