xcounter
#

Hit and run у дії: як ЗСУ працюють на передовій з M777 за всіма настановами НАТО (відео)

6674
M777
M777

ЗСУ демонструють виключний рівень застосування M777, починаючи від тактики, до результативності стрільби

Оперативне командування "Південь" виклало у мережу відео з роботою українських артилеристів з M777, яке може бути використано у якості навчального матеріалу.

І справа не тільки у виключній майстерності, злагодженості та професійності гармашів, а й в абсолютно вивіреній тактиці застосування озброєння відповідно до настанов НАТО.

Читайте також: Рашисти формують "добровольчий батальйон" так, наче ЗСУ вже дійшли до Москви

По-перше, M777 працює одна, а не у складі батареї, коли всі артсистеми розгортаються у тісному порядку в лінію. І хоча стрільба батареї з однієї позиції хоч значно легша в організації, через те, що наведення вираховується лише для однієї гармати, але вся батарея стає першочерговою ціллю для контрбатарейних засобів противника.

У випадку застосування батареї розрізнено ситуація зворотна: організувати стрільбу складніше, всі розрахунки стрільби індивідуальні, але живучість значно вища. Тобто таке застосування артилерії вимагає значно вищого рівня навченості навідника та командира гармати.

M795

По-друге, помітна мінімізація часу на займання, виконання вогневої задачі та покидання позиції. У цьому, звісно, допомагає і закладені у M777 можливості. Мова йде про малу вагу, за рахунок активного використання титанових сплавів, яка дозволила зменшити масу M777 до 4,2 тонни, для порівняння вага "Мста-Б" - 7 тонн. А також закладення всіх похибок у приціл та одночасне наведення гармати двома членами розрахунку по двом площинам.

M777

Все це дозволяє на повну використати тактику, яка відома за формулою hit and run - "бий - тікай". Коли гармати постійно маневрують, розгортаються, роблять серію пострілів і знову змінюють позиції. І у порівнянні із радянською ідеологією, коли артсистеми стоять без зміни позицій цілими батареями, це абсолютно інший рівень, який вимагає у рази більшої професійності та навченості.

"Те, як вміло українські артилеристи вправляються з новою зброєю, дивує навіть колег з НАТО. Військова майстерність українських артилеристів поєднана з партнерською допомогою щодня наближають деокупацію півдня України від рашистів", - йдеться у дописі і це жодним чином не є перебільшенням.

Читайте також: Новітня чеська РСЗВ Vampire RM-70 4D від Excalibur Army вже випалює рашистів (відео)