xcounter
#

Рашисти формують "добровольчий батальйон" так, наче ЗСУ вже дійшли до Москви

97341
Танки Т-72Б3 армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів
Танки Т-72Б3 армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

Бійці такого "добробату" отримають максимум старі Т-72 чи Т-80, та ризикують не дожити до першої зарплати

Влада Ніжегородскої області РФ оголосила, що в регіоні формується "добровольчий танковий батальйон" імені Козьми Мініна. "Добровольцям" обіцяють грошову винагороду в 200 тисяч рублів та 250 тисяч рублів щомісячної зарплати. Для порівняння – "вагнерівцям" на місяць обіцяють платити "усього" 240 тисяч рублів на місяць, розповідає польський портал Defence24.

Автори порталу припускають, що такий "добробат" отримає хіба що старі танки, типів Т-72А, Т-72Б чи Т-80Б, які буквально поросли бур’янами на базах зберігання. Хоча не варто відкидати варіант, що "добровольці" взагалі отримають раритетні Т-62.

Читайте також: Що означають слова британської розвідки про "пересадку" рашистів на старі МТ-ЛБ

Але тут краще звернути увагу гібридність моделі "прихованої мобілізації", яку зараз вживає режим Путіна, щоб набрати живу силу для війни проти України. Можливу, таку модель було б доречніше назвати "гібридна мобілізація", бо "прихована" проводиться в таємниці від власного населення та противника, а ми таку мобілізацію можемо спостерігати ледь чи не в "режимі реального часу".

Поняття "мобілізація" в ідеологічному плані передбачає апеляцію до колективної загрози, що загрожує усім одночасно. А тут рашисти намагаються в першу чергу апелювати саме до індивідуальної мотивації, обіцяючи "космічну" по міркам РФ зарплату в понад 200 тисяч рублів за місяць (хоча "доброволець" ризикує таку зарплату не отримати, бо не доживе до кінця 1 місяця бойових дій).

Зняті зі зберігання рашистські Т-80, фото з відкритих джерел

Щоб "закріпити" індивідуальну мотивацію, рашистські ідеологи вирішили звернутись до імені загальновідомого росіянам історичного персонажа Козьми Мініна. І одразу "вистрілили собі в ногу". Козьма Мінін – це міфологічний персонаж, що начебто захистив Москву від поляків у 1612 році. І до цієї фігури за останні 100 років ідеологи Кремля звертались лише двічі – коли треба було провести "патріотичну мобілізацію" в 1941-1943 році на фоні поразок Червоної армії, і в 1990 році, коли треба було обгрунтувати "сепарацію" Росії від ще існуючого тоді Радянського Союзу.

Іншими словами, коли рашисти назвали свій "добровольчий танковий батальйон" іменем Козьми Мініна, вони заклали туди такий посил, наче цей "добробат" має захистити Москву від прориву танків ЗСУ на Червону площу.

Парад бійців ЗСУ на трофейних танках, травень 2022 року, фото - прес-служба 93-ої бригади
Читайте також: Нашкребти "гарматного м’яса", або як насправді відбувається "економічна мобілізація" Кремля