xcounter
#

ЗСУ "засвітили", що мають найкрутішу "цифровізовану" гаубицю M777

8341
ЗСУ "засвітили", що мають найкрутішу "цифровізовану" гаубицю M777

ЗСУ будуть відправляти на голови рашистам високоточні боєприпаси з М777

Збройні Сили України вже не перший місяць використовують проти російської окупаційної армії американські гаубиці M777 – однак нещодавно у мережі з’явилося відео, яке свідчить – наші військові використовують ці 155-мм артсистеми на всю їхню "потужність".

Читайте також: Hit and run у дії: як ЗСУ працюють на передовій з M777 за всіма настановами НАТО (відео)

Так, вперше у руках ЗСУ була помічена, так би мовити, "повноцінна" версія гаубиці M777A2 – з повним набором цифрових пристроїв для цієї гаубиці, зокрема модулями GPS і PIK (раніше поставлені в Україну гаубиці були без цих систем).

Це означає, що ці гаубиці вміють вести вогонь керованими снарядами, такими як M982 Excalibur або ж PGK M1156.

Фактично, це збігається з тим, що нещодавно США повідомили про передачу Україні 1000 нових високоточних артилерійських 155-мм снарядів, які до цього не постачалося – усього американські військові активно застосовують три типи таких боєприпасів. Це M982 Excalibur, M712 Copperhead та M1156 PGK – детальніше про них Defense Express розповідав в окремому матеріалі.

Водночас в Ukraine Weapons Tracker наголошують – гаубицю M777A2, представлену на відео вище, українські військові стовідсотково отримали у рамках одної з нещодавніх поставок – про це говорить напис на самій гаубиці, які американці наносять на честь видатних діячів.

Читайте також: Артилеристи ЗСУ разом з гаубицями M777 показали чергову серію "рашистів у лісі" (відео)