xcounter
#

У США вже прямо говорять, що розгорнули у Середземномор'ї авіаносну ударну групу проти РФ (відео)

Авіакрило CVN-77 складається з 90 літаків та вертольотів, з ядром з F/A-18 Super Hornet
Авіакрило CVN-77 складається з 90 літаків та вертольотів, з ядром з F/A-18 Super Hornet
7179

Розгорнуті у Середземному морі сили США прямо знаходяться у підпорядкуванні НАТО, що є третім випадком з часів Холодної війни

На Заході продовжують виходити доволі цікаві відеосюжети відносно сил та засобів країн НАТО, які додатково розгорнулись після вторгнення РФ в Україну та напряму направлені проти дій та планів Кремля.

Після повідомлень про розгортання поряд з кордоном України у Румунії 2-ої бригади 101-ої десантної дивізії, вкрай рідкісної демонстрації роботи літака AWACS E-3 Sentry поблизу кордону з Білоруссю, мова пішла про авіаносне ударне угрупування флоту США на чолі з атомним USS George H. W. Bush (CVN-77).

Читайте також: Тисячі мініатюрних "крилатих ракет", щоб знищити ворожу ППО: деталі амбітного проекту ВМС США

У сюжеті Sky News прямо зазначено, що екіпаж авіаносця тренуються до війни з РФ, але зараз направлений на стримування загроз. Також цитуються й слова контр-адмірала Денніса Велеса (Dennis Velez), командира авіаносної групи, який повідомив, що його бійці "готові до будь-якої місії".

Також цікавий факт того, що авіаносець перебувають у безпосередньому підпорядкуванні НАТО та бере участь у заходах під кодовою назвою "Нептун". І це лише третій випадок з часів завершення Холодної війни.

USS George H. W. Bush (CVN-77)
USS George H. W. Bush (CVN-77)

Цікаво й те, що розміщення авіаносної групи у Середземному морі не означає те, що район дій обмежений лише цим регіоном. Бо частина літаків здійснили переліт до Литви та Польщі, де діють разом з іншими літаками НАТО, а також військовими кораблями на півночі Європи.

Також у НАТО вже попередили Кремль, що у випадку застосування РФ "брудної бомби", а всі розмови Кремля відносно неї в Альянсі розглядаються виключно з точки зору намірів її застосувати. Саме таку заяву зробив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

І як відповів очільник Альянсу на питання преси відносно наслідків для РФ - це призведе до "дуже серозної ескалації".

Читайте також: РФ відзвітувала про ядерні навчання, але навіть показухи не вийшло: 35-річний підводний човен та 40-річний літак без ракет