xcounter
#

Хто готовий поставити Україні МіГ-29, чому на Заході в шоці від Ка-52 та яка країна НАТО постачала РФ матриці для БПЛА: події тижня війни від Defense Express

105820
Винищувачі МіГ-29 словацьких ВПС, ілюстративне фото з відкритих джерел
Винищувачі МіГ-29 словацьких ВПС, ілюстративне фото з відкритих джерел

ЗМІ розповіли, хто готовий постачати Україні Мі-17 та МіГ-29 за "ленд-лізом", західні фахівці в шоці від вібрацій російських Ка-52 та яка країна НАТО постачала РФ тепловізійні матриці для БПЛА – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня війни з рашистськими окупаційними військами

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Справжня торгівля на крові

Служба Безпеки України повідомила, що їй вдалось заблокувати роботу заводу у місті Дніпро, який намагався поновити постачання до РФ комплектуючих для виробництва літаків, ракетних систем і підводних човнів.

Читайте також: СБУ визначила, звідки окупанти ударили ракетами "Точка-У" по вокзалу Краматорська (відео)

У повідомленні зазначено, що засновником заводу є російська оборонна корпорація, яка ще минулого року потрапила під санкції РНБО. І для того щоб обійти обмеження РФ зробила спробувала переоформити завод на юридичну особу з України, але СБУ запобігла цьому і заблокувала роботу підприємства і розпочала слідчі дії. Більше деталей – у матеріалі за посиланням.

Хто готовий постачати Україні Мі-17 та МіГ-29

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін 16 квітня заявила, що Білий Дім "ніяк не обмежує своїх союзників по НАТО", щоб ті постачали Україні літаки радянського виробництва. Ця заява накладається на такий контекст.

Словацький Мі-17, ілюстративне фото з відкритих джерел
Словацький Мі-17, ілюстративне фото з відкритих джерел

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь в коментарі виданню Aktuality розповів, що словацький уряд розглядає варіант передати Збройним Силам України свої вертольоти Мі-17 та винищувачі МіГ-29. Більше деталей – у матеріалі Defense Express.

Західні фахівці в шоці від вібрацій російських Ка-52

Один з вкрай цікавих епізодів з реальною експлуатацією Ка-52 в армії РФ, на який звернув увагу Defense Express у середині квітня, викликав підвищений інтерес у західних фахівців.

Мова йде про підвищену вібрацію крил та пілонів, яка спостерігається у Ка-52 під час режиму близького до зависання, зокрема саме такий момент потрапив на відео рашиських пропагандистів, які знімали посадку вертольоту. Про те, як західні фахівці відреагували та таку особливість "гелікоптера" – у нашому матеріалі.

Рашисти вихваляються знищеними гаубицями M777

Пропагандони РФ знову намагаються зробити перемогу там, де вона насправді під великим знаком питання – цього разу йдеться про нібито "знищення" українських M777 – кадри з "ураженням" 155-мм гаубиць опублікував пропагандистський телеканал "Звезда".

Однак, схоже, M777 вже встигли настільки зіпсувати життя рашистам, що ті "малюють" собі перемоги зі знищеними гаубицями. Деталі – у матеріалі Defense Express.

Розібрали "Орлан-10"

БПЛА "Орлан-10" - основний розвідувальний дрон армії РФ, в якому з російського фактично лише один планер.

Один зі збитих розвідувальних БПЛА "Орлан-10" був розібраний, як говорять, до гвинтика. Точніше, була розібрана одна з найцінніших речей у ньому - камера з тепловізійною камерою.

Як виявилось, матриця в ній - французького виробництва, а сам "Орлан-10" - був виготовлений у лютому 2022 року. Про результат такого "розбирання" повідомив волонтер Павел Кащук. Деталі – за посиланням.

Читайте також: Росіяни загнали "Кузнецов" у недобудований док, щоб швидко відновити ремонт корабля