xcounter
#

Справжня торгівля на крові: СБУ у Дніпрі накрила завод, який намагався постачати військові комплектуючі до РФ

168231
Справжня торгівля на крові: СБУ у Дніпрі накрила завод, який намагався постачати військові комплектуючі до РФ

Завод у Дніпрі виготовляв комплектуючі до літаків, ракетних систем, підводних човнів та постачав продукцію до РФ

Служба Безпеки України повідомила, що їй вдалось заблокувати роботу заводу у місті Дніпро, який намагався поновити постачання до РФ комплектуючих для виробництва літаків, ракетних систем і підводних човнів.

У повідомленні зазначено, що засновником заводу є російська оборонна корпорація, яка ще минулого року потрапила під санкції РНБО. І для того щоб обійти обмеження РФ зробила спробувала переоформити завод на юридичну особу з України, але СБУ запобігла цьому і заблокувала роботу підприємства і розпочала слідчі дії.

Читайте також: З дрона показали, що залишилось від села Олександрівка поблизу Херсону

"За їх результатами буде вирішено питання щодо накладення арешту на майно та активи підприємства на десятки млн грн. Крім того, СБУ планує ініціювати процедуру примусового вилучення відповідного майнового комплексу з подальшою його передачею у власність держави", - йдеться у повідомленні.

Водночас, за інформацією від СБУ, цей завод лише за 2021 рік виготовив 340 тонн цієї продукції загальною вартістю понад 450 млн грн. Таким чином скоріше виникає питання, як завод, засновником якого є російська оборонна корпорація, взагалі функціонував в Україні з 2014 року.

Читайте також: Стала відома кількість та райони, де рашистські AWACS А-50 баражують: на скільки вони бачать вглиб України