xcounter
#

Стала відома кількість та райони, де рашистські AWACS А-50 баражують: на скільки вони бачать вглиб України

А-50 "ВКС" РФ
А-50 "ВКС" РФ
144902

Завдяки А-50 армія РФ бачить величезну територію України

Так звані "військово-космічні сили" РФ активно залучають літаки далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50, більш відомі, як AWACS. Ці машини, завдяки потужній РЛС можуть оглядати повітряний простір на відстані у сотні кілометрів.

Їх використання не було секретом, але Defense Express через власні джерела дізнався наряд сил, а також райони де баражують ці літаки РФ.

Читайте також: Чому не підірвали мости з Криму, про розмінування Чонгару та що відбувалось у перші дні вторгнення РФ на Півдні - Serg Marco
А-50
А-50 та його модернізація А-50У - літаки далекого радіолокаційного виявлення та управління

Зокрема для контролю повітряного простору залучено одразу дев'ять А-50 та А-50У, які по черзі працюють у повітряному просторі Курської, Воронезької областей РФ, над окупованим Кримом та над Чорним морем. Відповідно до Military Balance, це всі наявні у РФ літаки далекого радіолокаційного виявлення та управління, які є у строю.

До цього часу також було відомо, що РФ використовує А-50 у небі Білорусі, але, судячи з усього, від цього було вирішено відмовитись після відведення сил з Білорусі, зокрема і авіації.

Також необхідно зазначити, що головна цінність AWACS у тому, що він може на значно більшій дальності виявляти повітряні об'єкти, які рухаються на малій висоті і на фоні землі. Для російського А-50 цей параметр декларується на відстані до 450 км. Таким чином, скоріш за все, зони повітряного моніторингу РФ завдяки літакам А-50 виглядає так:

Зони огляду А-50
Зони огляду А-50 з орієнтовних районів баражування на "зараз", з розрахунку видимості до 450 км

Тобто ворог може контролювати всю лівобережну частину України та весь причорноморський регіон. Ще гірша ситуація була, коли А-50 рашистів чергували і у небі Білорусі. Це давало взагалі майже тотальний огляд території України.

А-50 Україна зони огляду
Зони огляду А-50 з орієнтовних районів баражування на початок вторгнення, з розрахунку видимості до 450 км

Варто зазначити, що розміщення зон огляду ілюстративне і розраховане з реалістичного віддалення літаків А-50 від кордону України з метою мінімізації ризику їх втрати.

Читайте також: Війна України проти рашистів примусила Швейцарію шукати додаткові танки