xcounter
#

"Танок страху" з кабіни Ка-52 та стрільба наосліп: пропагандисти РФ зганьбились черговим відео

"Танок страху" з кабіни Ка-52 та стрільба наосліп: пропагандисти РФ зганьбились черговим відео
180605

Щодо реальної бойової ефективності ударного Ка-52 з'явилось ще більше питань

Новий агітаційний сюжет рашиських пропагандистів про ударний вертоліт Ка-52 викликав ще більше запитань щодо реальної бойової ефективності цієї машини. Завдяки першому "випуску" стало зрозуміло, що Ка-52 цілком реально збити гвинтівочно-кулеметним вогнем, яким вертоліт прошивається в усіх проекціях.

А після нового "випуску" стало зрозуміло, що рашиські вертолітники стріляють просто наосліп. Зокрема з кабіни Ка-52 був показаний так званий "танок страху" - коли для збільшення дальності стрільби реактивними снарядами вертоліт задирає ніс.

Читайте також: "Князівська арта" разом з Bayraktar TB2 накрили колону окупантів (відео)

З самого початку було зрозуміло, що це не дозволяє здійснити прицільну стрільбу, але в реальності мова взагалі про відстріл ракет "кудись туди". Бо пілот просто задирає ніс десь на 25 градусів, намагаючись утримати курс.

Реальна результативність такої стрільби - вкрай сумнівна. Більше того, навіть такий маневр не дає гарантії того, що "під хвіст" не прилетить ракета з ПЗРК. Бо українські військові вже успішно знищували вертольоти противника, які виконували подібний "танок страху".

Також у ролику була продемонстрована стрільба високоточними ракетами "Вихрь", які у теорії можуть стріляти на 6-10 км. В реальності льотчики бачать таку картинку:

Тобто вся дальність використання ракети впирається не в її максимальну дальність польоту, а роздільну спроможність тепловізора розрізняти цілі. І навіть якщо припустити, що у прицілі знаходиться не мішанина з пікселів, а реальна ціль - то виникає питання щодо реальної точності найновішої російської авіаційної протитанкової ракети.

На таких дальностях навіть у декілька кілометрів, не те що на 6-10, різниця між центром прицільної марки та вибухом складає з десяток метрів. Водночас демонстрація пропагандистами цього епізоду говорить, що для рашистів це і не самий поганий результат.

"Вишенькою" на торті є справжній "розколбас" крил з корисним навантаженням, який відбувається під час роботи Ка-52 на режимах близького до зависання - у цьому випадку при посадці.

В реальності це вкрай ускладнює, якщо взагалі не унеможливлює, будь-яке використання озброєння під час зависання.

Оригінал відео, на свій розсуд можливо подивитись у самих пропагандистів:

Читайте також: РФ офіційно визнала ураження ракетного крейсера "Москва" - евакуйовано екіпаж та названо розмір пошкоджень