xcounter
#

"Танок страху" не допоміг: збито найновіший ударний вертоліт Ми-28 рашистів (відео)

76454
"Танок страху" не допоміг: збито найновіший ударний вертоліт Ми-28 рашистів (відео)

Ми-28 - один з найновіших ударних вертольотів армії РФ

Українські військові знищили найновіший ударний вертоліт армії РФ - Ми-28.

Відео, на якому видно, як російський вертоліт отримує "під хвіст" зенітну ракету та розвалюється у повітрі - шириться мережею.

Читайте також: ЗСУ філігранно знищили рідкісну самохідку армії РФ - "Спрут-СД" (відео)

Слід зазначити, що ворожі вертольотчики використали тактику, яку вже охрестили "танком страху", коли пуски некерованих реактивних снарядів здійснюються з кабрування - задираючи ніс вертольота.

Це збільшує дальність стрільби, але робить її абсолютно не точною, хоча і дає певні шанси не потрапити під вогонь у відповідь.

На відео добре видно, що перший вертоліт - Ка-52 відстрілює НУРСи, потім аналогічний маневр повторює Ми-28, який попри відстрілювання теплових пасток все-таки отримує ракетою.

Ми-28
Ударний вертоліт РФ Ми-28

З огляду на відео, у Ми-28 після влучання ракети відвалилась хвостова балка. Враховуючи відсутність катапульти на цьому вертольоті, з певною долею вірогідності машина, разом із пілотами остаточно увійшла в українську землю на декілька метрів.

Також з'явились фотографії із ще одним знищеним російським вертольотом, на цей раз - найновіша російська модернізація Ми-8АМТШ (бортовий номер RF-91882).

Цей вертоліт призначений для транспортування бійців, тому цілком ймовірно, що "200"-тими стали не тільки пілоти, але й російські десантники.

Читайте також: Горить палає: знищена нафтобаза у Бєлгороді - у РФ офіційно звинувати "вертольоти ЗСУ"