xcounter
#

Танок страху: як Ка-52 та Мі-28Н рашистів намагаються урятуватись від наших ПЗРК

Ще поки цілий Ка-52
Ще поки цілий Ка-52
240697

Активне застосування Збройними силами ПЗРК суттево вплинуло на тактику дій армійської авіації агресора. Гелікоптери рашистів бояться, що їх зіб'ють, і тому вдаються до тактики "кидай та швидко тікай". Втім, якщо це іноді і рятує, то згодом на кожний їхній гелікоптер знайдеться свій Stinger, а вже зовсім скоро - і ще більш потужний британський Starstreak.

Віднедавна літаки повітряно-космічних сил РФ запускають ракети великої дальності по Україні з російського повітряного простору, побоюючись потрапити під вогонь наших систем ППО. Але тепер і армійська авіація рашистів намагається застосовувати тактику "бий та тікай".

Тому підтвердження - відео чудернацької стрільби гелікоптерами рашистів Ка-52 та Мі-28Н, зроблене у районі Попасної (Луганська область). Вони проводять пуски некерованими ракетами з кабрирування (коли ніс машини піднімається догори, що збільшити дальність пуску "нурсів"), потім після пуску некерованих ракет одразу гелікоптери відстрілюють значну кількість теплових пасток, і швидко - майже в паніці - полишають зону стрільби.

Читайте також: Пентагон: військові літаки РФ через загрозу збиття намагаються бомбардувати Україну без входження в її повітряний простір

Все це робиться, щоб не потрапити у зону враження наших ПЗРК. Хоча насправді, де саме ті ПЗРК - рашисти не знають, тому так швиденько і рятуються. Як звичайні злодюги, що втікають з місця злочину, де їх може бути покарано. Цього разу їм вдалося вислизнути, але так буде не кожного разу.

Раніше українські військові неодноразово збивали найсучасніші російські гелікоптери, включно з Ка-52.

Ка-52
Збитий найновіший російський Ка-52

За даними Генерального штабу Збройних Сил України, від початку російської агресії проти України загалом знищено 108 гелікоптерів. При цьому можливості для збиття повітряних цілей противника у ЗС України будуть лише розширюватися.

Йдеться як про отримання додаткової кількості ПЗРК Stinger від Сполучених Штатів, так і потужних засобів ППО з Великої Британії - ЗРК StarStreak. Попри те, що цей ЗРК є "молодшою" розробкою за Stinger, він має вкрай цікаві особливості та високі тактико-технічні характеристики. Тривог та страху у російських пілотів з появою у нас StarStreak буде набагато більше.

А на завершення - відео, яке можна переглядати нескінченно. На ньому російський гелікоптер Мі-24 збивається нашою ракетою прямим влученням у "лоба". Така сама доля згодом чекатиме і на "віртоузів" на Ка-52.

Читайте також: Чому російським ВКС не вдається домінувати у повітрі над Україною