xcounter
#

Дрон-камікадзе знову вдарив по штабу ЧФ РФ у окупованому Севастополі: баражуючий боєприпас ідентифіковано (відео)

20986
Дрон-камікадзе знову вдарив по штабу ЧФ РФ у окупованому Севастополі: баражуючий боєприпас ідентифіковано (відео)

Для удару по штабу Чорноморського флоту РФ був використаний вже знайомий "герой"

Штаб Чорноморського флоту РФ у окупованому Севастополі знову був уражений дроном-камікадзе. Це вже другий випадок після удару 31 липня, але тепер кількість відео від місцевих значно більша.

Зокрема у результаті атаки був пошкоджений дах та вибило частину вікон у будівлі. Також є відео, на якому видно політ дрона з різних ракурсів, що дозволяє його ідентифікувати. Зокрема на цьому відео добре видно, що дрон заходив з моря, по ньому працюють зі стрілецького озброєння.

Читайте також: ЗСУ замовили керовані снаряди, які із PzH 2000 б’ють аж на 70 кілометрів

А на наступному, оператор зміг значно якісніше зафільмувати сам дрон-камікадзе, який і завдавав удар по штабу ЧФ РФ.

І насправді це вже відомий "герой", який не в перше використовується для подібних ударів.

дрон крим удар Mugin-5 PRO

Характерне шасі, яке не прибирається, штовхаючий гвинт та Н-подібне хвостове оперення - це цивільний дрон Mugin-5 PRO, який вже застосовувався для атаки Новошахтинського нафтопереробного заводу.

Mugin-5 PRO
Mugin-5 PRO

Але якщо тоді питання прикриття нафтопереробного заводу від таких атак засобами протиповітярної оборони можливо було винести за дужки. То тепер мова йде про два випадки застосування китайського цивільного дрона по рашиському штабу флоту у головній військові бухті РФ на півострові, який після окупації був перетворений на суцільну військову базу, з усією "аналоговнєтною" протиповітрною обороною. І яка вже вдруге "проспала" китайський дрон.

Ще більше сарказму буде, коли виявиться, що і за іншими ударами по армії РФ у Криму стоять саме ці цивільні БПЛА, які були перероблені на дрони-камікадзе, а не балістичні ракети типу ATACAMS чи "Сапсан".

На фоні цього вже комічно виглядають заяви від так званого "губернатора Севастополя" Міхаіла Развожаєва (Развожаев), який спочатку говорить, що дрон "збитий не був", а вже через пів години відчитується, що БПЛА "збили", але він просто впав на дах штабу ЧФ РФ.

Таким чином рашиська протиповітряна оборона демонструє дійсно "аналоговнєтну" швидкість реакції: 33 хвилини на знищення дрона, який вже уразив свою ціль.

Читайте також: Чи зможе новітній ЗРК С-350 рашистів відбити атаку HIMARS та ракет ATACMS