xcounter
#

Чи зможе новітній ЗРК С-350 рашистів відбити атаку HIMARS та ракет ATACMS

52784
Зенітно-ракетні комплекси С-350 ворога, ілюстративне фото довоєнних часів
Зенітно-ракетні комплекси С-350 ворога, ілюстративне фото довоєнних часів

І чим взагалі "особливий" цей комплекс, що "прикриває" рашистські Су-25 взагалі десь в Таганрозі

Нещодавно кремлівські пропагандони "засвітили" свій аеродром "Центральний" в місті Таганрог, де базуються штурмовики Су-25 приналежністю скоріш за все до 18-го штурмового авіаполку та 120-й окремого змішаного авіаполку "ВКС" РФ. При цьому росіяни показали, що летовище прикриває позиційний район новітніх зенітно-ракетних комплексів С-350. Такий ЗРК армія РФ прийняла на озброєння лише в 2020 році, і це був перший випадок, коли росіяни напряму "засвітили" використання С-350 під час війни проти України.

Є привід поговорити і про таку ворожу систему ППО. Опиратись будемо на відповідну публікацію на порталі АрміяInform.

Читайте також: Як один зенітний ракетний дивізіон за декілька хвилин утилізував десятки мільйонів доларів армії РФ
Су-25 та С-350 на аеродромі "Центральний" в російському Таганрозі, серпень 2022 року, стоп-кадр із рашистського відео

Розробку С-350 як заміни для ЗРК "Бук" та С-300ПС росіяни почали ще в 2007 році, а постановка на озброєння цього комплексу відбулась взагалі у 2020 році.

У минулому 2021 році були дані про те, що росіяни перекидають усі свої новітні С-350 в тимчасово окупований Крим. Але, як бачимо, під час війни проти України в 2022 році рашисти вирішили, що їх новітнє "вундер-ваффе" потрібніше десь під Таганрогом.

Зенітно-ракетні комплекси С-350 ворога, ілюстративне фото довоєнних часів

Пускова установка комплексу С-350 розрахована на 12 зенітних ракет типу 9М96Е. При цьому С-350 начебто може одночасно обстрілювати до 8 повітряних цілей, та супроводжувати одночасно до 40 повітряних цілей. Для розгортання із похідного в бойове положення необхідно 5 хвилин. Заявлена дальність стрільби по аеродинамічним цілям складає до 60 км, по балістичним цілям – до 30 км.

Але, судячи з усього, навіть самі росіяни не вірять у заявлені характеристики свого ЗРК С-350. Тому й тримають свою новітню систему ППО для прикриття тилових об’єктів. "Не підставляючись" під Су-24 та Су-25 Повітряних Сил ЗСУ, або ж і під складніші повітряні цілі, як то керовані ракети GMLRS до M142 HIMARS. Або і ракети ATACMS в перспективі.

Ворожий ЗРК С-350, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Генератор бавовни: бійці ЗСУ розповіли як працюють з тактичного ракетного комплексу "Точка-У" по рашистах (відео)