xcounter
#

Генератор бавовни: бійці ЗСУ розповіли як працюють з тактичного ракетного комплексу "Точка-У" по рашистах (відео)

21219
Пуски з "Точки-У" (скрішот з сюжету "1+1")
Пуски з "Точки-У" (скрішот з сюжету "1+1")

Саме з "Точки-У" ЗСУ знищили великий десантний корабель "Саратов", розпочали "серіал" Чорнобаївка та продовжують нищити цілі на відстані до 120 км у глиб тилу противника

Тактичний ракетний комплекс "Точка-У", допоки таємницею є засіб завдання ударів по аеродромах та інших об'єктах в окупованому Криму, залишається найдалекобійнішою та найпотужнішою зброєю, яка є у розпорядженні Збройних Сил України.

Під час телемарафону на каналі "1+1" вийшла доволі цікавий сюжет з бійцями 19-ої окремої ракетної бригади "Свята Варвара" ЗСУ, які розповіли, як завдають ударів по глибокому тилу противника. Саме ця бригада єдина має на озброєнні тактичний ракетний комплекс "Точка-У", що здатний бити на відстань до 120 км.

Читайте також: Повітряні Сили розповіли, як в серпні "прилітає" рашистам від наших Су-24 та Су-25 (відео)

Бригада не дала себе заскочити ворогу 24 лютого та вийшла з-під першого удару рашистів. За словами ракетників, ще за дві доби до російського вторгнення був поставлений наказ на розосередження.

Саме це дозволило вже у перший день війни відпрацьовували по рашистах, які дерлися з окупованого Криму на Херсон. А 25 лютого завдати удар по аеродрому противника по авіабазі "Міллерове", де базувалась фронтова авіація противника, зокрема Су-30, Су-25 та вертольоти.

"Працюємо тоді, коли "Точка-У" залишається останнім аргументом. Ми не працюємо по малознаним цілям, або тим, які можливо знищити іншими далекобійними засобами ураження. Саме "Точка-У" забезпечує злам логістичних мереж противника. Коли знищується декілька складів боєприпасів противника навіть за тиждень на фронті це відображається одразу... А зараз ми взагалі працюємо у режимі "кулемета", - розповів один із бійців.

точка-у

Серед найцікавіших цілей - великий десантний корабель "Саратов", який був знищений саме з "Точки-У" 24 березня в порту захопленого Бердянська. Це стало можливо завдяки роботі розвідки, яка дізналась про намір рашистів відправити цей корабель, а також повідомила, що почалось його розвантаження.

А одна з найвідоміших - Чорнобаївка, по якій саме 19-а окрема ракетна бригада завдавала перші удари та знищила передовий аеродром РФ, чим фактично подвоїла "рахунок" ЗСУ у знищених літаках та вертольотах.

Водночас на питання, чи вистачить ЗСУ ракет для активної експлуатації "Точки-У" відповідь була доволі лаконічною - "до Урала вистачить".

Читайте також: Рашисти показали "бойового робота" з РПГ-26, якого "вкрали" на AliExpress