xcounter
#

Чи доїде БМ "Оплот" на парад, "повернення Пастернака 2.0" та Bayraktar TB2 для ВМСУ: події тижня від Defense Express

7210
Т-64 зразка 2017 року - на параді на День Незалежностіі
Т-64 зразка 2017 року - на параді на День Незалежностіі

"Парадний" БМ "Оплот" може й не доїхати до Києва на День Незалежності; Морські Bayraktar TB2: що насправді передали ВМСУ; "Укроборонпром" збирається відродити проект з виготовлення гвинтівок М4 – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Битва за оновлений Т-64

Хочу бути оптимістом і тому з нетерпінням чекаю на гарні новини у проєкті, який був ініційований Міністерством оборони задля оновлення танків Т-64. Йдеться про наш наймасовіший танк у складі ЗС України, який має отримати нове серце - двигун 6ТД-1 замість більш слабкого 5ТДФ. Проте справа не лише у двигуні.

Читайте також: Патронні заводи для України: кажуть, що закордонні інвестори вже стоять у черзі
Т-64
Т-64 з доробками після капремонту у Львові

Йдеться про рішення, яке має надати "друге дихання" усім подальшим проєктам, що стосуються Т-64. З поступовим приведенням танків Т-64 до певного уніфікованого стандарту, з огляду на досвід бойових дій і оптимальну стратегію покращення можливостей нашого танкового парку. Про що саме йдеться – в авторській колонці головного редактора Defense Express.

Лопаті для Мі-24

Приватне підприємство "Мотор Січ" (входить до складу ГС "Ліга оборонних підприємств України") продовжує опанування нових технологій в галузі виготовлення вітчизняних гелікоптерів та їх складових.

Мі-24
До цього моменту виробником лопатей до гелікоптерів Мі-8 та Мі-24, основи авіації Сухопутних військ, була лише РФ

Зокрема, окрім робіт з виробництва композитних фюзеляжів для нових гелікоптерів, в компанії поступово нарощують випуск поки що металевих лопатей (композитні версії обіцяють в кінці поточного року) для основних гвинтів ударних Мі-24 армійської авіації.

Опанування цієї важливої технології значно посилить спроможності ЗСУ в процесі відсічи збройної агресії від наших "дружніх" сусідів зі Сходу та загальної обороноздатності України. Крім того, це загалом підвищить і науково-технічний потенціал нашої країни.

Випробувальний комплект нових металевих лопатей на Мі-24
Випробувальний комплект нових металевих лопатей на Мі-24

"У гелікоптера немає крил, він летить лише за рахунок лопатей, тому треба глибоко володіти науковими досягненнями у світі зі створення лопатей. Крім того, потрібно мати хороші технології й третє – тестове обладнання", - зазначив під час обговорення успіхів "Мотор Січ" в цій царині генеральний директор компанії В'ячеслав Богуслаєв виданню "Укрінформ".

За його словами, запорізьке підприємство успішно виконує державне замовлення й невдовзі всі ударні гелікоптери армійської авіації знову почнуть активно використатися під час навчань й стануть на бойове чергування.

"Ми підписали держконтракт і вже відвантажили 6 комплектів, потрібно ще 16. Ми їх зробимо", - запевнив він.

Повернення Пастернака 2.0:

ВАТ "Меридіан" ім. С.П. Корольова (входить до складу ДК "Укроборонпром") нещодавно відвідала делегація представників Посольства США в Україні у супроводі кількох представників приватних компаній.

Пастернак
Ігор Пастернак - засновник компанії Worldwide Aeros Corporation, яка в США випускає дирижаблі

Гості ознайомились з виробничими можливостями підприємства та оглянули зразки безпілотних комплексів "Берегиня" та Spectator M1. Однак, схоже, що основна мета цього візиту була у впровадженні спільного проекту зі "складання на виробничих потужностях заводу гвинтівки М4 за ліцензією США". Про деталі цієї історії – в нашому окремому матеріалі.

"Парадний" БМ "Оплот"

Харківське держпідприємство, яке на початку поточного року отримало замовлення від ДК "Укрспецекспорт" на виробництво танка БМ "Оплот" може не встигнути виготовити танк до його запланованої демонстрації на військовому параді до 30-річча Незалежності України.

БМ "Оплот"
Корпус (ймовірно) замовленого на ЗІМ на початку 2021 року ДК "Укрспецекспорт" танка БМ "Оплот"

Як повідомили журналісти каналу "Факти ICTV" цей танк виготовляли не на замовлення Збройних сил України, а як демонстраційний зразок для потенційних покупців, і мали зробити ще місяць тому. Трохи більше деталей знає Defense Express.

Морські Bayraktar TB2

Перший комплекс Bayraktar TB2, який складається з декількох безпілотників та станцій управління, як з місця подій повідомляв Defense Express, був переданий 15 липня до складу 10-ої морської авіаційної бригади Військово-морських сил України.

А зараз ми можемо максимально детально, звісно у межах дозволеного, розповісти про те, які саме "морські" Bayraktar TB2 отримали українські морські льотчики, чим вони відрізняються від дронів для Повітряних сил та як змінять баланс сил на Чорному та Азовському морі.

Гарної неділі!

Читайте також: Схід неспокійний, але Кремль не відмовиться від агресії проти України із-за "Талібану" та Афганістану