xcounter
#

Стратегічний таємний "Гудок": що це за центр радіотехнічної розвідки під Москвою атакувала Україна

Стратегічний таємний "Гудок": що це за центр радіотехнічної розвідки під Москвою атакувала Україна
7084

Частина далекобійних ударів України по російських об'єктах вкладається у дуже цікаву й вкрай несподівану послідовність зі стратегічного засліплення ворога

Під час далекобійної атаки дронами 21 серпня Україна цілила у центр радіотехнічної розвідки під Москвою. Про це розповів голова ГУР МОУ Кирило Буданов, зазначивши, що для цього був навіть здійснений хибний удар по аеродрому "Остаф’єво".

Водночас він не назвав про який саме об'єкт йдеться, уточнивши лише про те, що він розташований орієнтовно у 8 км на південь від цього аеродрому. І попри те, що це вже нібито доволі повна інформація для ідентифікації, з боку Defense Express зазначимо, що це не так.

Читайте також: Британці побудують величезний "тихий" ангар за 26 млн, щоб виявити слабкі місця літаків проти сучасної загрози

Бо околиці Москви дійсно просто втикані військовими об'єктами і лише у цьому районі знаходиться штаб-квартира служби зовнішньої розвідки РФ, одразу два радіотехнічні центри ГРУ, ще два у порядкуванні ФСБ, головний приймальний центр російського генштабу, один з основних комунікаційних центрів ВМФ РФ, позиції системи А-135 ПРО Москви, декілька позицій С-400 та командний пункт 5-ї дивізії ППО.

І все це у радіусі близько 20 км від аеродрому "Остаф’єво". Але лише один радіотехнічний центр знаходиться на півдні та має пряме відношення до радіотехнічної розвідки РФ. Щоправда, не у 8 кілометрах, а у 16 км (враховуючи найближчі точки між аеродромом та центром - 13 км або 8 миль, що може пояснити помилку, бо інформація надавалась американському виданню).

в/ч 34608 309-й ЦРПУ Гудок

Цей об'єкт - військова частина 34608 поряд із Климовськое, яка також зустрічається під назвами "309-й ЦРПУ" та "Гудок". Вона знаходиться у структурі шостого управління (ОсНаз радіотехнічної розвідки) головного управління ГШ РФ (колишній ГРУ).

Більше того, цей об'єкт є центральним у системі "Круг", яка була створена для відстежування польотів стратегічної та розвідувальної авіації. Її почали розгортати ще у 50-х роках і вона складалась із двох десятків основних комплексів та окремих вузлів, які мали перехоплювати сигнали ворожих літаків. І враховуючи розміщення "Гудка", саме він був основним та центральним місцем збору та обробки всієї інформації.

Більше того, враховуючи його "центральність" він активно розбудовувався весь час свого існування та вочевидь отримував новий функціонал. Нижче - окремі майданчики в/ч 34608.

в/ч 34608 309-й ЦРПУ Гудок

Червоним позначено антені поля пеленгаторів системи "Круг". Синім - ще одне антенне поле із різноманітними й доволі специфічними конструкціями, можливо пов'язаних із тропосферним чи іоносферним зв'язком.

в/ч 34608 309-й ЦРПУ Гудок

Жовтим - новіший комплекс із великою кількістю антен супутникового зв'язку, який був активно розбудований між 2005 та 2011 роком. Хоча його дооснащення продовжувалось і після.

в/ч 34608 309-й ЦРПУ Гудок

Також на фото цього центру з землі можливо розгледіти доволі специфічні антени саме космічного призначення. Тому можливо мова йде про один з елементів ще однієї системи радіотехнічної розвідки РФ - "Звезда", який також належить "ОсНаз ГРУ".

в/ч 34608 309-й ЦРПУ Гудок

І ці об'єкти вже були атаковані Україною, зокрема у РФ побідкались у липні на результативну атаку такого центру під селищем Московське, Ізобільненського району Ставропольського краю.

У будь-якому випадку можливо впевнено стверджувати, що ГУР МОУ активно та послідовно вибиває стратегічні системи попередження та системи радіотехнічної розвідки РФ. Зокрема слід нагадати про удари по центрам космічного зв'язку у поки окупованому Криму під Алуштою та Євпаторією, де взагалі був атакований центр дальнього космічного зв'язку. Додати вже згаданий атакований об'єкт системи "Звезда", а також знищення одразу двох надгоризонтних РЛС "Воронеж-ДМ" під Армавіром та атаку по унікальній РЛС 29Б6 "Контейнер". І це лише те, що публічно відоме.

Водночас, якщо атака в/ч 34608 під Москвою є результативною, то це про дійсно унікальні можливості українських далекобійних дронів. Бо вони які можуть уражати цілі, які мають найкраще прикриття засобами ППО з усіх, що є у РФ.

Читайте також: У ПАР злякалися, що снаряди для Польщі поїдуть в Україну і заблокували контракт - польські ЗМІ