xcounter
#

ГУР МОУ обдурили рашистів атакою по "Остаф’єво": розкрито деталі ударів українських дронів по Москві

6159
Український ударний далекобійний дрон "Лютий", фото ілюстративне
Український ударний далекобійний дрон "Лютий", фото ілюстративне

ГУР МОУ здійснило чергову атаку далекобійними дронами по території РФ - в які об’єкти цілилися

Головне управління розвідки Міноборони України протягом останнього часу здійснили низку ударів далекобійними безпілотниками по аеродромах та інших об’єктах на території РФ - деталі цієї операції розповів голова ГУР МОУ Кирило Буданов.

"Сьогодні [йдеться про удар в ніч на 21 серпня] ми провели декілька операцій з використанням безпілотників", - розповідає Буданов у розмові з виданням The War Zone. За його словами, всього до атаки було залучено близько 50 ударних далекобійних БПЛА.

Читайте також: РФ остаточно загнала рештки Чорноморського флоту у Новоросійськ та перекрила вхід іржавими баржами (фото)

Цілями для них стали три об’єкти - передусім це центр радіотехнічної розвідки, а також аеродром "Остаф’єво" в Москві. Крім того, удару було завдано по авіабазі "Міллерово" на Ростовщині. Результати атаки поки що невідомі, Буданов відзначив, що триває перевірка щодо цього питання. Водночас у виданні наголошують на тому факті, що у системі відстеження пожеж NASA FIRMS відсутні дані про пожежі в "Остаф’єво" чи в "Міллерово".

Водночас атаки по об’єктах у Москві безпосередньо пов’язані між собою - очільник ГУР МОУ наголошує, що по "Остаф’єво" били з метою ввести противника в оману [це той аеродром, на якому, наприклад, у квітні цього року ГУР МОУ спалили гелікоптер Ка-32], тоді як основний удар був спрямований саме на центр радіотехнічної розвідки - він розташований орієнтовно у 8 км на південь від вищезазначеного аеродрому, у Подольському районі російської столиці.

Причому на цю атаку досить бурхливо відреагував мер Москви Сєргєй Собянін, заявивши про одну з наймасштабніших атак і успішну роботу ешелонованої протиповітряної оборони. Він повідомляв про 10 збитих дронів, у звітах так званого міноборони РФ йдеться про 11 збитих дронів у межах Московської області.

Крім того, Буданов підтвердив виданню атаку ударних дронів на аеродром "Саваслейка", який було здійснено 16 серпня - нагадаємо, вчора, 21 серпня низка ЗМІ повідомили, що після удару 14 серпня, коли було пошкоджено склад паливно-мастильних матеріалів та один МиГ-31К за два дні було завдано нового удару - як підтверджує очільник ГУР МОУ, У результаті цієї атаки було знищено один МиГ-31К і два військово-транспортних Ил-76.

Зрештою, у виданні окремо згадують відео із атакою одного з дронів по російському аеродрому "Оленья" в Мурманську, де базуються стратегічні бомбардувальники - безпілотник було збито, але тут важливим є сам факт, що дрони пролітають значні відстані до цілі - йдеться про близько 1800-1900 км.

Крім того, у відкритих джерелах повідомлялося, що спроби атак по Мурманській області тривали чотири дні поспіль - зрештою, на низці ділянок у РФ були вимушені повідомити про закриття повітряного простору, і ці атаки також стали причиною масової передислокації бомбардувальників Ту-95, як повідомляли на каналі monitoring.

Раніше Defense Express розповідав, що українські дрони рознесли авіабазу "Мариновка" під Волгоградом.

Читайте також: Українські зенітні FPV-дрони стають серйозною проблемою для російських вертолітників - на "болотах" бідкаються