xcounter
#

РФ остаточно загнала рештки Чорноморського флоту у Новоросійськ та перекрила вхід іржавими баржами (фото)

5601
ЧФ РФ у Новоросійську на 20 серпня 2024 року (всі знімки опубліковані @MT_Anderson)
ЧФ РФ у Новоросійську на 20 серпня 2024 року (всі знімки опубліковані @MT_Anderson)

Востаннє РФ виводила кораблі ще 17 серпня і з цього часу навіть підводні човни тримає у Новоросійську

Поки окупований Севастополь тепер остаточно неможливо вважати головною базою Чорноморського флоту РФ, бо його рештки тепер базуються у Новоросійську Краснодарського краю. При цьому вхід до неї перегороджений баржами з метою унеможливлення проходження українських морських дронів.

Відповідно до нових супутникових знімків, які опублікував відомий OSINT-фахівець MT Anderson, на цій базі наразі знаходиться майже все, що є цінного у РФ на Чорному морі.

Читайте також: ССО України показали, як знищували понтони ворога на Курщині: не лише дрони, а й HIMARS (відео)

Зокрема всі підводні човни, які залишились у строю РФ на Чорному морі: Б-871 "Алроса", проєкту 877В "Палтус", а також три 636.3 "Варшавянка" Б-265 "Краснодар", Б-268 "Великий Новгород" та Б-271 "Колпино" знаходяться у пірса. Нагадаємо, що ще одна "Варшавянка", Б-237 "Ростов-на-Дону" була потоплена у бухті Севастополя, а її місце зайняв дерев'яний 56-метровий макет.

чф рф Новоросійськ 20 серпня 2024 року

Також у цій бухті знаходиться два нових ракетних фрегати проєкту 11356Р "Адмирал Эссен" та "Адмирал Макаров", всі два старих сторожових кораблі проєкту 1135 "Буревестник" - "Ладный" та "Пытливый", одразу шість великих десантних кораблів (4 проєкту 775, один 1171 "Тапир" та новий "Иван Грен"), а також всі три патрульних кораблі проєкту 22160.

Зі старих кораблів ще радянської епохи всі два малих ракетних кораблі проєкту 1239 "Бора" та "Самум", два ракетних катери проєкта 1241 "Молния" та два малих протичовнових кораблі проєкту 1124.

чф рф Новоросійськ 20 серпня 2024 року

Водночас наразі у Новоросійську перебуває лише один малий ракетний корабель "Буян-М", хоча у строю у ворога залишається чотири кораблі такого типу, які є носіями ракет "Калибр". Але вони також перебувають в інших гаванях та не ризикують виходити в море, бо за даними ВМС ЗСУ за останні дні в акваторії Чорного та Азовського морів жодного корабля РФ не зафіксовано. А останнє повідомлення щодо наявності ворожих сил було 17 червня.

Читайте також: У Пентагоні заговорили про дешевий легкий винищувач шостого покоління без помилок F-35