xcounter
#

ССО України показали, як знищували понтони ворога на Курщині: не лише дрони, а й HIMARS (відео)

2146
ССО України показали, як знищували понтони ворога на Курщині: не лише дрони, а й HIMARS (відео)

Для того, щоб тримати російські війська відрізаними на південному березі річки Сейм необхідно полювати на понтони та знищувати вже наведені переправи

Для того, щоб тримати відрізаними російські сили на південному березі річки Сейм у Глушковському районі Курської області, які залишились без мостів, необхідно знищувати понтонні переправи, які намагається створити армія РФ.

Роботу по них за допомогою FPV-дронів спочатку показав волонтер Сергій Стерненко, опублікувавши відео від підрозділу Requiem group Сил спеціальних операцій. Але зараз самі ССО опублікували повне відео з тим, як ліквідуються ворожі спроби зробити переправи через річку Сейм.

Читайте також: У Пентагоні заговорили про дешевий легкий винищувач шостого покоління без помилок F-35

Зокрема на ньому зафіксоване ураження однієї вже готової понтонної переправи, при цьому один з боєприпасів влучає чітко у неї. А також епізод з ударом по інженерних військах РФ, які намагались навести ще одну.

На цьому кадрі видно, що для удару був використаний касетний боєприпас. А у дописі зазначено, що бійці ССО вели коригування вогню HIMARS. Зазначимо, що ці системи можуть використовувати високоточні ракети M30 із касетною бойовою частиною та дальністю до близько 90 км, а також старі некеровані M26 та їх модернізовані версії ER із дальностями 32 та 45 км відповідно.

І саме для атаки по цій вже ураженій техніці згодом прилетіли дрони, які були показані Стерненко на минулому відео. Тобто атака FPV-дронами була необхідна для того, щоб добити російську інженерну техніку.

Також на відео від ССО є епізоди з полюванням на самі понтонні машини, які їх перевозять та спускають на воду. Тобто робота з унеможливлення створення ворогом переправ починається ще до того, як він розпочинає наведення понтонів. А на додачу до цього - у відео є епізод з коригуванням HIMARS для атаки по позиціях ворожої артилерії.

Читайте також: ЗСУ "Нептуном" атакували С-300 у Ростовській області РФ, який прикривав НПЗ у Новошахтинську