xcounter
#

ЗСУ успішно відрізали росіян на південь від Сейму: всі три мости знищені, але що може зробити ворог

4042
Знищений раніше міст через Сейм у районі селища Званноє
Знищений раніше міст через Сейм у районі селища Званноє

Відрізана частина Курської області лише трохи менша за ту, якою оволоділи під час боїв

У РФ побідкались на те, що третій міст через річку Сейм у Глушковському районі Курської області було знищено. Про це повідомляє цілий ряд російських так званих "воєнкорів", вказуючи, що мова йде про міст у районі населеного пункту Карижа.

Одразу зазначимо, що до цієї новини часом хибно додаються фото інших знищених мостів. Бо до цього Сили оборони України зруйнували мости у районі селищ Глушково та Званноє. А головне те, що це були всі капітальні переправи у цьому районі. А на мапі це виглядає наступним чином:

Читайте також: Як Данія зараз схаменулась та відновлює виробництва боєприпасів і скільки часу на це піде

Таким чином знищення всіх трьох мостів у цьому районі означає, що у ворога не залишилось капітальних переправ через річку. Таким чином більша частина Глушковського району, яка зажата між кордоном України, територією, яка була нещодавно звільнена від рашистів та Сеймом стає відрізаною. Для розуміння, її площа у близько 600 кв. км, приблизно дорівнює тій, яка зараз, за даними DeepState контролюється силами оборони України.

Водночас це не означає те, що ворог автоматично зникає з цієї території. Російські "воєнкори" вже почали просувати наратив про те, що знищення мостів - взагалі не проблема, бо вже наведені понтонні переправи. І з боку Defense Express маємо зазначити, що публічні супутникові знімки з Sentinel, ESA, це підтверджують. Зокрема понтонна переправа у районі селища Глушково була наведена ще на рівні 16 серпня.

І, об'єктивно, для армії РФ не є великою складністю прокинути понтонну переправу через Сейм ширина якої варіюється у цьому районі від приблизно від 30 до 80 метрів. Інша справа, що понтонна переправа - це вузьке місце будь-якої логістики.

Нагадаємо, що для ураження мостів у цьому районі Україна активно використала авіацію, зокрема міст у селищі Званноє, був уражений саме завдяки успішній атаці Повітряних сил з використанням високоточного озброєння.

Читайте також: Рашисти знову згадали за танкетки з тентом замість даху: створено нові версії всюдиходів