xcounter
#

Британці побудують величезний "тихий" ангар за 26 млн, щоб виявити слабкі місця літаків проти сучасної загрози

17220
Британський F-35, фото ілюстративне, джерело - UK MOD
Британський F-35, фото ілюстративне, джерело - UK MOD

Ангар має бути відкритий у 2026 році, він призначений зокрема для таких машин, як F-35, Chinook чи MQ-9B Protector

Оборонне відомство Великої Британії хоче якнайкраще підготувати свій повітряний флот на випадок бойових дій проти противника, що має потужні засоби радіоелектронної боротьби та з цією метою хоче побудувати великий ізольований ангар для тестування, які слабкі місця можуть мати їхні ті чи інші літаки проти цієї загрози.

Контракт на будівництво ангара отримала компанія QinetiQ, він буде побудований на одному з об’єктів міністерства оборони і обійдеться у 26 млн доларів США (20 млн фунтів стерлінгів). Відкриття цього ангару заплановано на 2026 рік, як розповідають у виданні Defense News.

Читайте також: Британці списують легкі танки FV107 Scimitar, чи варто було б їх використати для зміцнення ЗСУ

Розміри цього ангара мають бути такими, щоб разом з необхідним обладнанням туди можна було помістити такі машини, як винищувач п’ятого покоління F-35, безпілотники MQ-9B Protector або ж військово-транспортний гелікоптер CH-47 Chinook.

безехова камера
Pilatus PC-21 в безеховій камері, фото від QinetiQ
Як заявив керівник відділу РЕБ одного з британських департаментів Річард Блумфілд, це буде "не тільки одна з найбільших аналогічних камер в Європі, але й одна з найсучасніших та високотехнологічних у світі, де можна буде безпечно відтворювати ворожі умови для випробування військової техніки, такої як винищувачі та безпілотники".

Він наголошує - що цей ангар буде надзвичайно важливий для безпеки збройних сил країни, з урахуванням сучасної тенденції розвитку різних засобів радіоелектронної боротьби.

Завдяки GPS-симуляторам та імітаторам загроз в ангарі військові зможуть якнайкраще відтворювати ті чи інші сценарії, щоб визначити, наскільки добре обладнання літаків та дронів може працювати в умовах дії ворожих засобів РЕБ.

Раніше Defense Express розповідав, що У Пентагоні заговорили про дешевий легкий винищувач шостого покоління без помилок F-35.

Читайте також: Британський есмінець має сумний "рекорд", бо був на ремонті більше, ніж у строю