xcounter
#

Не втекли, а змінили тактику - у РФ намагаються виправдатись та сховали кораблі у Азовському морі

Не втекли, а змінили тактику - у РФ намагаються виправдатись та сховали кораблі у Азовському морі
9672

Поки Кремль ховає свої кораблі в Азовському морі, рашисти безпорадно намагаються знайти пояснення втечі не лише із Севастополя, а вже і з Новоросійська

Після доволі дивних маневрів залишків Чорноморського флоту РФ 6 червня поблизу Новоросійська, коли був сформований ордер із восьми кораблів які рухались у бік Криму, скоріш за все з'явилось пояснення, куди вони поділись.

Попри те, що ідентифікувати ці кораблі на супутниковому знімку такої роздільної здатності неможливо, з'явилась неофіційна інформація, що мова йде про три малих ракетних кораблі типу "Буян-М" та п'ять великих десантних кораблів.

Читайте також: США отримали перший стройовий надпотужний F-15EX, який Boeing готовий продавати на умовах локалізації
втеча чорноморського флота

Водночас 7 червня, Військово-Морські Сили ЗСУ офіційно повідомили, що в Азовському морі перебуває 13 ворожих кораблів, з яких три - носії крилатих ракет "Калибр", хоча за день до того, у цій акваторії їх не було. Станом на сьогодні, 8 червня, в Азовському морі продовжує залишатися 7 кораблів, з яких 3 - носії крилатих ракет. Також відомо про прибуття до окупованого Севастополя одного з великих десантних кораблів проєкту 775.

втеча чорноморського флота

Таким чином можливо припустити, що ворог прийняв рішення сховати свої кораблі в Азовському морі. Причини такого рішення доволі зрозумілі. Сам поки окупований Севастополь вже став могилою для російських кораблів, які тепер знищуються й ATACMS, як ракетний корабель "Циклон" прямо у причалу.

Водночас бухта у Новоросійську, куди радисти перекинули частину своїх кораблів ще у жовтні 2023 року, доволі небезпечна. Бо доволі відкрита, і її неможливо перегородити багатьма рядами бонових загороджень, як у Севастополі. А українські оператори морських дронів вже відпрацювали їх проходження під час нещодавньої атаки, де потоплення буксира було приємним бонусом.

Новоросійськ

Але українські морські дрони наразі не можуть подолати Керченську протоку, а у випадку базування кораблів у портах на території РФ, через поки існуючі обмеження щодо використання західного озброєння вони стануть невразливими. Тому цілком можливо, що рашисти сховають свої кораблі у таких портах, як Єйськ, Таґанроґ та можливо Ростов-на-Дону.

Більше того, малі ракетні кораблі типу "Буян-М" можуть бути перекинуті ворогом ще далі - на Каспій чи навіть Балтику завдяки мережі внутрішніх водних шляхів.

Але що найбільш цікаво, це те, як у РФ всі ці події коментують на офіційному рівні у традиційному для себе ключі. Зокрема на пряме питання про втечу російських кораблів із Севастополя (а по факту вона відбулась вже і з Новоросійська), так званий губернатор міста Развожаев, сказав, що "кораблі не пішли, а змінили свою тактику" та й взагалі - флот це, мовляв, не лише кораблі, а ще авіація та інші підрозділи.

На фоні чого лише можливо нагадати про систематичні успішні атаки по російських авіа- та просто військових базах у поки окупованому Криму.

Читайте також: "Лютий" долетів до Моздока звідки злітають Ту-22М3 та МиГ-31К: у РФ посипались із доказами про "все збили"