xcounter
#

Sikorsky не буде судитися за свій конвертоплан Defiant X, але є шанс взяти реванш у проекті гелікоптера FARA

6982
Raider X. Фото Sikorsky
Raider X. Фото Sikorsky

Хоча в Sikorsky очікувано не згодні з рішенням про перемогу V-280 Valor від Bell Textron

На початку цього місяця стало відомо, що уряд США остаточно прийняв рішення про вибір конвертоплана V-280 Valor від Bell Textron для програми Future Vertical Lift, відхиливши скаргу Sikorsky щодо спільного проекту Defiant X Lockheed Martin та Boeing, який програв у цьому протистоянні.

defiant x конвертоплан
Defiant під час демонстраційного польоту, фото U.S. Army

І хоча в Sikorsky таким рішенням повністю розчаровані, але компанія вирішила не подавати в суд на Армію США щодо цього рішення, а натомість планує зосередитися на інших проектах, розповідають у виданні Defense News.

Читайте також: Армійська авіація ЗСУ страждає від нестачі сучасних гелікоптерів: хотілося б Apache, але підійдуть й інші варіанти

Нагадаємо, що пропозицію Sikorsky з конвертопланом Defiant X визнали "технічно неприйнятною" через нездатність повністю обґрунтувати дизайн підсистем в цифровій архітектурі.

Але тепер у компанії будуть активніше працювати над іншою перспективною програмою – Future Attack Reconnaissance Aircraft (FARA), у рамках якої створюється розвідувально-ударний – і тут Sikorsky також конкурує з Bell з проектами Raider X та Invictus 360 відповідно.

Варто нагадати, що в цій програмі наразі є певні перепони, втім, пов’язані не з безпосередньо виробниками прототипів гелікоптерів, а з виробником двигуна T901 від General Electric, який може затриматися аж до 2024 року, хоча очікувалося, що буде поставлений ще минулого року.

Raider X
Raider X. Фото: Sikorsky

Ну і також у Sikorsky будуть продовжувати працювати над модернізацією гелікоптерів UH-60 Black Hawk, а також, як відзначили в компанії, над "майбутніми технологіями, що матимуть вирішальне значення для готовності до виконання місій для Сполучених Штатів та союзних країн".

Читайте також: Цей гелікоптер в Україні поки що один, але потрібні сотні: Black Hawk вже допомагає ГУР МОУ на полі бою