xcounter
#

Рашисти вже втретє переносять старт серійного виробництва чергового "вундерваффе" під назвою "Охотник"

10168
С-70 "Охотник"
С-70 "Охотник"

Перший політ російський БПЛА "Охотник" здійснив у 2019 році

Рашисти знову заговорили про плани щодо серійного виробництва свого ударного безпілотного комплексу С-70 "Охотник" – губернатор Новосібірской області Сєргєй Сємка повідомив, що, на його думку, воно "розпочнеться через пару років" – і це буде щонайменше втретє, коли в РФ переносять старт серійного виробництва цього БПЛА.

Насправді про те, що РФ не зможе вчасно вивести на полювання свій "Охотник" відзначалося й раніше – більш завуальовано і з натяком на значно більші терміни. Зокрема, ще в грудні минулого року повідомлялося, що модернізація потужностей "Новосибирского авиационного завода им. Чкалова" для виробництва безпілотників "Охотник" триватиме протягом п’яти років.

Читайте також: Новий носій для керованих ракет Х-38: у РФ створюють зброю "прориву ППО" для Су-57 та "Охотника"
БПЛА
Перший дослідний зразок БПЛА "Охотник", фото ілюстративне

Загалом РФ у своїх найкращих традиціях переносить дати "вправо" – так, варто згадати, що ще у 2020 році в ОАК стверджували, що серійні безпілотники С-70 "Охотник" російське оборонне відомство буде отримувати вже з 2023 року. А згодом серійне виробництво перенесли на "не раніше 2024". Сьогодні ж у РФ кажуть, що воно може стартувати через два роки – тобто у 2025, і це, судячи з усього, ще оптимістичні прогнози.

С-70
С-70 "Охотник"

Загалом програму "Охотник" цілком можна назвати таким собі "довгобудом", бо про плани озброїтися БПЛА такого типу оголосили ще у 2009 році, а розробляти почали 11 років тому – у 2012 компанію "Сухой" обрали для створення важкого ударного безпілотного літального апарату вагою до 20 тонн.

Прототип БПЛА С-70
Прототип безпілотника С-70 і винищувач Су-57 на спільному польоті (ймовірно, фотомонтаж)

Перша викатка БПЛА відбулася у 2018 році, а перший політ "Охотник" здійснив 3 серпня 2019 року, водночас через майже два місяці, у вересні, повідомлялося про перший спільний політ з Су-57. А в 2021 році було продемонстровано вдосконалений прототип БПЛА. До вашої уваги за посиланням – більш детальний аналіз проекту російського БПЛА "Охотник".

Читайте також: Вільне бомбометання: в РФ похизувались черговим випробуванням БПЛА "Охотник"