xcounter
#

Схоже, РФ не зможе вчасно вивести на "полювання" свій "Охотник", який має літати разом з Су-57

7363
БПЛА С-70 "Охотник", фото ілюстративне
БПЛА С-70 "Охотник", фото ілюстративне

Розробка нового важкого безпілотника триває у кращих традиціях російської "оборонки"

Російське пропагандистське видання "ТАСС" оприлюднило заяву, яка свідчить – "Новосибирский авиационный завод им. Чкалова" протягом наступних п’яти років проведе "модернизацію виробництва з будівництвом нового корпуса для виробництва важких стелс-безпілотників С-70 "Охотник".

Таку інформацію виданню повідомили нібито в "органах влади", окремо заявляють, що це сприятиме "збільшенню робочих місць", а інвестиції у такий "проект" становитимуть близько 2,5 млрд рублів.

Читайте також: У РФ показали дослідний зразок ударного БПЛА С-70 "Охотник" (відео)
с-70
Викатка вдосконаленого прототипа С-70 "Охотник", фото з відкритих джерел

Насправді ж таке повідомлення може бути таким собі "завуальованим" натяком на те, що окупанти не встигають "вчасно" запустити у серію свій новітній так званий "безпілотник-невидимку".

Тут передусім варто згадати хронологію "обіцянок" РФ щодо свого проєкту С-70 "Охотник". Так, наприклад, у лютому 2021 повідомлялося, що льотні випробування цього важкого безпілотника не завершаться раніше 2023 року, водночас серійне виробництво – не раніше 2024 року.

А от вже у грудні 2022 року зазначалося, що до 2025 року мають бути виготовлені три дослідні зразки С-70 "Охотник", а також три дослідні зразки наземних станцій управління, водночас державні випробування важкого безпілотника заплановані на 2025 рік.

Разом з тим, замміністра оборони РФ Алєксей Кріворучко заявляв, що контракт на серійне виробництво БПЛА "Охотник" буде підписаний у 2022 році – втім набагато реальнішим звучить саме 2027 рік, і те не факт, що окупанти через п’ять років зможуть запустити "повноцінну" серію своїх важких безпілотників.

Читайте також: Новий носій для керованих ракет Х-38: у РФ створюють зброю "прориву ППО" для Су-57 та "Охотника"