xcounter
#

У РФ показали дослідний зразок ударного БПЛА С-70 "Охотник" (відео)

4639
Перший дослідний зразок російського БПЛА "Охотник"
Перший дослідний зразок російського БПЛА "Охотник"

У сюжеті також розкрили деякі характеристики російської "унікальної" розробки

Новий російський ударний БПЛА С-70 "Охотник" отримав інформаційно-управляючу систему (ІУС), завдяки якій безпілотник зможе виконувати частину задач без зв’язку з оператором чи винищувачем. Про це в ефірі російського телеканалу "Звезда" розповів головний конструктор компанії "Сухой" Сергій Бібіков.

Російський ударний БПЛА "Охотник"

За словами конструктора, нова ІУС має системи штучного інтелекту і вже повністю виконує функції екіпажу з безпечного повернення апарату в точку базування у випадку втрати зв’язку з наземним оператором.

Також він зазначив, що наразі конструктори перевіряють роботу алгоритмів уповільнення під час посадки, оскільки відсутність гальмівного парашута та розташування опор шасі "Охотника" ускладнює цей процес.

БПЛА
Розробники стверджують, що операторам серійного "Охотника" не треба буде використовувати спеціальні засоби управління для керування БПЛА

Бібіков уточнює, що продемонстрований на відео перший дослідний зразок С-70 використовується для відпрацювання нових рішень та відрізняється від того БПЛА, який піде в серію.

Нагадаємо, раніше Defense Express розповідав про те, що льотні випробування цього БПЛА завершаться не раніше 2023 року.

Читайте також: Аналіз проєкту російського безпілотника "Охотнік"