xcounter
#

Оновлені дані щодо кількості ракет РФ та оцінка виробництва: критично важливі дані від Міноборони України

Пуск ОТРК "Искандер"
Пуск ОТРК "Искандер"
11379

У Міноборони України детально розписали кількість та рівень виробництва ракет для ОТРК "Искандер", "Калибр", Х-101, Х-555 та інших видів далекобійного ракетного озброєння РФ

Міністр оборони України Олексій Резніков опублікував оновлену та більш деталізовану інформацію відносно запасів далекобійних ракет у РФ.

Вона охоплює період від 22 лютого до 18 листопада та стосується початкових запасів, витрат та наявної кількості ракет для ОТРК "Искандер", крилатих ракет "Калибр", Х-101, Х-555, надзвукових Х-22 та Х-32, протикорабельних ракет "Оникс", Х-35, гіперзвукових "Кинжал" та зентіних ракет для ЗРК С-300.

Читайте також: Складно навіть з Javelin та Stinger: в Європі думають, як вийти зі "збройової кризи" і бути стратегічно автономними
скільки ракет у рф
Кількісні показники запасів ракет у РФ станом на 18 листопада, дані - МОУ

За цією інформацією крилатих ракет повітряного базування Х-101 та Х-555, які останній час активно використовуються рашистами для ударів по критичній інфраструктурі, у РФ залишилось 282 одинці. При цьому зберігається виробництво Х-101 на рівні 120 одиниць з 24 лютого.

Важливий аспект: кількість ракет Х-101 та Х-555 у цій інфографіці уточнена відносно даних за 12 жовтня від Міноборони, за якою цих ракет у РФ було 444 та залишалось 213 одиниць.

Скільки ракет у рф
Кількісні показники запасів ракет у РФ станом на 12 жовтня, дані - МОУ

Запаси ракет морського базування "Калибр" складають 229 одиниць, поточне виробництво з лютого по листопад також складає 120 одиниць. Відповідно до попередніх даних витрата з 12 жовтня склала 16 одиниць. Також за цей період витрата ракет до ОТРК "Искандер" становила 5 одиниць.

Цікаво й те, що гіперзвукових ракет "Кинжал" ворог витратив з 24 лютого 16 одиниць, що й складає поточне виробництво, тобто дозволило утримувати показник на рівні 43 одиниць.

Також тепер наявні опорні дані відносно можливостей РФ поповнювати запаси своїх крилатих ракет. Раніше була відома оцінка стосовно лише для протикорабельних ракет "Оникс" та "Циркон", які становили "декілька десятків на рік". Для крилатих ракет Х-101 та "Калибр" він становить до 15 ракет на місяць кожного типу, тобто до 180 ракет на рік.

Читайте також: Склади пустіють: артилерія РФ почала використовувати боєприпаси 2022 року випуску (фото)