xcounter
#

Склади пустіють: артилерія РФ почала використовувати боєприпаси 2022 року випуску (фото)

7641
Склади пустіють: артилерія РФ почала використовувати боєприпаси 2022 року випуску (фото)

Коли лише декілька цифр можуть розказати про реальний стан забезпечення боєприпасами армії РФ

Серед покинутих позицій армії РФ під Херсоном українські бійці натрапили на колишні позиції артилерії, де рашисти залишили доволі велику кількість артилерійських снарядів.

Нібито доволі рядова та розповсюджена ситуація, якби не одне фото, яке може пролити слід на реальний стан забезпечення боєприпасами армії РФ. На ньому зображений артилерійський снаряд у калібрі 152 мм та гільза з вишибним зарядом.

Читайте також: Як німецькі Patriot зроблять сильнішою польську ППО, і що про це думають в самій Польщі
артилерійські снаряди 152 мм

Але увагу на цьому фото привертає нижній рядок маркування заряду з написом "8-22-3П", який розшифровується, як номер партії, рік збирання та номер бази. Тобто цей снаряд вироблений у 2022 році. При цьому, за логікою розподілення боєприпасів, спочатку використовується найстаріші боєприпаси.

Й ситуація, коли на фронт потрапляє боєприпас майже з заводу можлива, зазвичай, лише у двох випадках, або склад на якій він зберігався спустошений, або логістика постачання боєкомплекту настільки порушена, що передається все наявне не зважаючи на строки експлуатації.

артилерійські снаряди 152 мм

До речі, ще у жовтні також з'явилось фото з 122-мм вишибним зарядом, який також був виготовлений у 2022 році.

артилерійський заряд 122 мм

Таким чином, можливо зробити обережне припущення, що тенденція стала. Але, у будь-якому випадку, не слід вже твердити про те, що артилерійських снарядів у РФ залишилось на "два-три тижні".

Тим паче, що за непідтвердженою інформацією Кремль активно веде перемовини з КНДР щодо постачання з цієї країни саме артилерійських боєприпасів. А на покинутих позиціях армії РФ вже знаходили навіть міни китайського виробництва.

Читайте також: Німецькі Dingo нарешті "доїхали" до України, далі їх використовуватимуть десантники ЗСУ