xcounter
#

На кинутих позиціях армії РФ знайдені міни китайського виробництва (відео)

34373
На кинутих позиціях армії РФ знайдені міни китайського виробництва (відео)

РФ "докотилась" до китайських мінометних мін

Бійці ЗСУ на одній з кинутих позицій армії РФ знайшли мінометні міни виробництва Китаю. Це 60-мм боєприпаси, які доволі легко ідентифікуються, як осколково-фугасні M-83A.

Точне місце фільмування та час невідомі. Водночас на відео добре видно, що міни нові, з пластиковою укупоркою. Також до них йшли підривачі та вишибні заряди.

Читайте також: США планують збільшити у 2-3 рази виробництво критичних зразків озброєння: скільки часу на це потрібно

Ця знахідка є цікавою одразу через цілий ряд аспектів. По-перше, на озброєнні армії РФ немає 60-мм мінометів. По-друге, про закупівлю такої зброї, як і боєприпасів до неї - не повідомлялось.

міна M-83A
Міна M-83A

Поки не відомо, де саме були захоплені ці боєприпаси китайського виробництва та який рашиський підрозділ ними користувався. Також невідомі шляхи потрапляння цього озброєння до РФ.

Звісно це можуть бути прямим постачанням з Китаю, що звісно стане окремим предметом розмови на державному рівні. Також не виключено, що це був реекспорт з КНДР чи якоїсь африканської країни. Але враховуючи те, що захоплена заводська укупорка та вся супровідна документація із серійними номерами, проблем з ідентифікацією бути не повинно, звісно якщо Пекін погодиться на співпрацю.

Але найголовнішим аспектом цієї знахідки є те, що РФ знадобився імпорт боєприпасів та мінометних систем взагалі.

Читайте також: Рашисти знову "порушують": мінус база з боєприпасами та військовою технікою неподалік Мелітополя