xcounter
#

Німецькі Dingo нарешті "доїхали" до України, далі їх використовуватимуть десантники ЗСУ

14031
Німецькі бронеавтомобілі Dingo, ілюстративне фото з відкритих джерел
Німецькі бронеавтомобілі Dingo, ілюстративне фото з відкритих джерел

ДШВ отримали також цікавий "трофей" - БМП-2 з баштами від БМД-2

Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ опублікувало фотографії з урочистостей на честь професійного свята – свій день ДШВ святкують саме 21 листопада. Урочистості відбувались в Житомирі, на Смолянському військовому кладовищі. На фото з урочистого шикування наших воїнів-десантників можемо помітити зокрема німецькі Dingo. І це означає, що Збройні Сили України нарешті отримали та ввели в стрій ці бронемашини, поставку яких ще 3 місяці назад обіцяв офіційний Берлін.

Німецькі Dingo та БМП-2 з баштами від БМД-2 в строю ЗСУ, 21 листопада 2022 року, фото – Командування Десантно-штурмових військ

Вперше про поставку бронеавтомобілів Dingo для ЗСУ мова пішла у вересні 2022 року. Такі машини нашому війську тоді пообіцяла міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт, мова була про 50 машин.

Читайте також: Західне ЗМІ натякнуло на місію, яка може чекати на десантників ЗСУ після підготовки у Британії

Перші повідомлення, що німецькі Dingo таки прибули в Україну, з’явились на початку листопада 2022 року. Але тоді була мова, що наші військові отримали партію в 30 машин, інші 20 очевидно мають надійти в інших пакетах допомоги від Німеччини. Сьогодні фотографії стали остаточним підтвердженням, що ЗСУ таки отримали панцерники Dingo і готові їх застосувати в боях проти рашистів.

Сам бундесвер має на озброєнні бронеавтомобілі Dingo з 2000 року. Такі панцерники використовувались для патрулювання та розвідки. Захист бронемашин цього типу має витримувати вибухи мін, саморобної вибухівки, стрілецької зброї, уламків, гранат тощо.

Окрім цього, на офіційних фото від Командування ДШВ ЗСУ можемо помітити також цікаві «гібриди»- машини із шасі БМП-2 та баштами від БМД-2. Схоже, такі "гібриди" були зібрані із трофейних рашистських бронемашин, що дістались нашому війську за "російським ленд-лізом". Очевидно, що стан цих машин був настільки специфічний, що для їх відновлення й довелось використовувати "конструктор" з БМД-2.

Німецькі Dingo та БМП-2 з баштами від БМД-2 в строю ЗСУ, 21 листопада 2022 року, фото – Командування Десантно-штурмових військ
Читайте також: Для звільнення Херсонщини ЗСУ використали рідкісну версію МТ-ЛБ з кулеметом ДШК