xcounter
#

Західне ЗМІ натякнуло на місію, яка може чекати на десантників ЗСУ після підготовки у Британії

61634
Навчання ДШВ ЗСУ, листопад 2021 року, ілюстративне фото з відкритих джерел
Навчання ДШВ ЗСУ, листопад 2021 року, ілюстративне фото з відкритих джерел

Можливо, для виконання такої місії цілком знадобляться "поставки" за "російським ленд-лізом"

На полігонах у Великій Британії зараз проходять підготовку зокрема декілька сотень бійців Десантно-штурмових військ ЗСУ. По завершенню програми підготовки їх може очікувати нова місія – стати "ядром" нової 77-ої десантної бригади, формування котрої зараз відбувається на півночі України. Таке припущення висловлюють автори порталу Military Land.

Свої джерела видання не розкриває. І стверджує, що нова десантна бригада в структурі ЗСУ може отримати уже "звичний" набір техніки – танки Т-80БВ, бронетранспортери БТР-3Е, бронеавтомобілі вітчизняного виробництва "Козак" та американські машини M1224 MaxxPro класу MRAP.

Читайте також: ЗСУ використали проти рашистів рідкісні протитанкові комплекси 9П148 (відео)
Навчання ДШВ ЗСУ, липень 2021 року, ілюстративне фото з відкритих джерел

Від Defense Express зазначимо. Ми вцілому скептично ставимось до такого повідомлення, яке опирається на незвані джерела. Тим більш, що там є як мінімум одна фактологічна помилка: Сили оборони України до війни мали лише декілька БТР-3Е, і всі – в строю частин Нацгвардії. Але з іншої сторони, відкидати взагалі вищенаписане теж не будемо. Хоча б тому, що продовження мобілізації однозначно означає також і "структурне" розширення Збройних Сил України.

В свою чергу, на основі вищенаписаного ми також формулюємо дві гіпотези, правдивість яких будемо перевіряти подальшою емпіричною практикою.

Навчання ДШВ ЗСУ, листопад 2021 року, ілюстративне фото з відкритих джерел

Перша гіпотеза – бійці ЗСУ, які проходять підготовку на полігонах країн-партнерів України, після повернення не лише "вливаються" в уже існуючі частини, але й також можуть виступати "ядром" для формування нових підрозділів та з’єднань в складі нашого війська.

Гіпотеза друга – трофейні техніка та озброєння, здобуті за "російським ленд-лізом", можуть служити не тільки для поповнення матчастини існуючих підрозділів Збройних Сил України. Але й також – можуть виступати "матеріальним резервом" для формування нових з’єднань в структурі ЗСУ.

Бійці ЗСУ під час тренувань на полігонах у Великій Британії, липень 2022 року, фото з відкритих джерел
Читайте також: ЗСУ могли використати "російський ленд-ліз", щоб відновити рідкісні танки Т-80УД (відео)