xcounter
#

Рідкісний БТР-3Е допомагає Нацгвардії збирати трофеї на Донеччині (відео)

7438
БТР-3Е, ілюстративне фото довоєнних часів
БТР-3Е, ілюстративне фото довоєнних часів

До війни таких машин в строю було менше десяти

У відкритому доступі з’явилось відео, яке розповідає – бійці 4-ої бригади швидкого реагування Національної гвардії України використовують свій БТР-3Е, щоб відбуксирувати трофейну БМП-2, що належала недобитій 4-ій Кантемирівській танковій дивізії. Дія відбувається на Донеччині. Тому, як можемо припускати, ця рашистська БМП-2 стала трофеєм Нацгвардії під час недавніх боїв в околицях міста Лиман.

Читайте також: ЗСУ використовують "перуанський" БТР-4МВ1 для "утилізації" ворога (фото)

Поява БТР-3Е як учасника активних боїв в строю НГУ – це уже новина сама по собі. За даними The Military Balance за 2021 рік, Україна мала в строю менше десятка таких машин.

І це при тому, що БТР-3Е активно використовувались у квітні цього року в ході боїв на Донеччині проти рашистів (у всякому випадку про це говорять фото з відкритих джерел).

Танк Т-84У веде вогонь по ворогу, джерело – twitter-профіль TankDiary, дата публікації – 29 травня 2022 року

Сили оборони України для відсічі російським окупантам використовують всі доступні ББМ, навіть в статусі "дослідних" чи "експериментальних".

Зокрема, як розповідав Defence Express, у травні 2022 року як мінімум двічі на фронті "засвітився" Т-84У "Оплот". У червні цього року "засвітились" одразу два рідкісні зразки. Спочатку – бронемашина "Овод" на базі ГАЗ-66, що існує в одному екземплярі, й так і не пішла в серію через свої погані ергономічні характеристики. Потім – "перуанський" БТР-4МВ1, котрий також існує в одному екземплярі, роботи по якому йшли саме "з прицілом" на ринок Перу.

БТР-4МВ1, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Бійці ЗСУ використовують на фронті рідкісну бронемашину "Овод" (фото)