xcounter
#

ЗСУ показали бойову роботу рідкісної модернізації "Града" (відео)

131389
Система "Бастіон-02", ілюстративне фото з відкритих джерел
Система "Бастіон-02", ілюстративне фото з відкритих джерел

Головна особливість цієї системи – є опція автоматичної перезарядки снарядів, що дозволяє відкрити вогонь уже за 120 секунд

Реактивна артилерія Збройних Сил України вносить свій належний вклад у перемогу над ворогом. Хоча у відкритих джерелах доволі мало інформації про роботу наших новітніх зразків РСЗВ.

Наприклад, лише на початку березня 2022 року з’явилось повідомлення, що система "Вільха" від КБ Луч успішно виконала понад півсотні пусків для знищення орків. Тепер же маємо з відкритих джерел про бойову роботу по ворогу РСЗВ "Бастіон-02", і це – перша за час війни згадка про застосування цієї системи в строю ЗСУ.

Читайте також: На що здатні турецькі БПЛА Bayraktar TB2 і як їх використовує Україна у війні з рашистами

Систему "Бастіон-02" можна назвати рідкісною модернізацією радянської системи БМ-21 "Град". Головні елементи – "пересадка" на шасі КРАЗ, та встановлення системи автоматичного перезаряджання реактивних снарядів, що дозволяє відкрити вогонь максимум за 120 секунд після перезарядки (за умови ручного заряджання – за 7 хвилин).

У відкритих джерелах можемо знайти згадку, що виробництво та поставки систем "Бастіон-02" для ЗСУ почались ще у 2014 році. Однак не можемо знайти підтвердження, що такі системи у масових кількостях постачались українському війську. Тому й говоримо – рідкісна модернізація "Града".

Системи БМ-21 "Град" Збройних Сил України, фото - прес-служба Генерального штабу ЗСУ, дата публікації - березень 2018 року
Читайте також: Високоточний снаряд M982 Excalibur для ЗСУ: на що здатний цей боєприпас