xcounter
#

Вперше залпом з РСЗВ відстріляли нові реактивні снаряди "Тайфун-1" з бойовими частинами (відео)

39142
Залпові пуски українських РС "Тайфун-1" 23 лютого 2022 року
Залпові пуски українських РС "Тайфун-1" 23 лютого 2022 року

Стрільби проводились в рамках попередніх випробувань виробів від КБ "Південне"

У середу, 23 лютого 2022 року, на загальновійськовому полігоні ЗСУ "Широкий лан", що в Миколаївській області було проведено черговий етап випробувань нових вітчизняних реактивних снарядів "Тайфун-1".

Як повідомила прес-служба ДП "КБ "Південне" ім. М.К. Янгеля", залпові пуски 122-мм реактивних снарядів вже оснащених штатними бойовими частинами пройшли вдало.

Читайте також: ОТРК "Грім-2", супутники "Січ" та Bayraktar TB2: як боротися з російським ОТРК "Искандер-М" – повторний погляд

"Поставлені перед новими реактивними снарядами завдання виконано, мета випробувань досягнута", - наголосили у звіті держпідприємства.

Судячи з відео КБ "Південне", випробувальні стрільби проводились пусками по три РС "Тайфун-1"

Варто відзначити, що до цього офіційної інформації про залпові пуски нових реактивних снарядів не оприлюднювалось. Останні відомі випробування проходили у серпні минулого року й пуски РС були одинарними.

Випробувальні пуски 122-мм реактивних снарядів "Тайфун-1"у липні 2021 року

Нагадаємо, вперше українські реактивні снаряди 9М221Ф "Тайфун-1" розробки КБ "Південне" були випробувані в середині 2019 року. На них було здійснено пуски на мінімальну відстань (5 км). Після цього повідомлялося ще про п’ять епізодів випробувань (тобто з останніми пусками – сім відомих випробувань).

Перша презентація реактивного снаряда "Тайфун" відбулась під час виставки "Зброя та Безпека-2019"

Українська версія 122-мм снарядів може використовуватись як на старих реактивних системах залпового вогню БМ-21 "Град", так і на перспективних українських – "Верба" або БМ-21УМ "Берест". Але, на відміну від старих радянських РС, нові українські мають вдвічі більшу максимальну дальність – до 40 км.

Читайте також: КБ "Південне" показало, як виготовляються корпуси нових реактивних снарядів "Тайфун-1" (фото)