xcounter
#

ЗСУ використовують "перуанський" БТР-4МВ1 для "утилізації" ворога (фото)

39589
БТР-4МВ1, ілюстративне фото довоєнних часів
БТР-4МВ1, ілюстративне фото довоєнних часів

Ще одна "екзотична" бойова машина українського виробництва "проходить обкатку" в умовах реальних бойових дій

У відкритому доступі з’явилось фото, яке вказує – бійці Збройних Сил України для боїв проти рашистів використовують навіть БТР-4МВ1. Ця машина досі існує лише в дослідному варіанті, хоча її презентація відбулась ще 5 років тому, під час виставки "Зброя та безпека-2021". Бронетранспортер БТР-4МВ1 розроблявся як модернізація БТР-4, на основі досвіду боїв на Сході України в 2014-2015 роках. Але ця машина тоді наших військових не зацікавила.

У жовтні 2021р року ХБКМ возив свій дослідний БТР-4МВ1 на виставку в Перу, сподіваючись отримати контракт від перуанської армії. Але тепер цю машину використовує наше військо, як зброю в "тотальній війні" проти окупантів.

Читайте також: Як Туреччина може "завадити" Україні отримати грецькі БМП-1
БТР-4МВ1 на фронті, джерело - телеграм-канал ДвіЩ

БТР-4МВ1 – не перша "екзотична" бойова машина українського виробництва, що зараз "проходить обкатку" в умовах реальних бойових дій. Як раніше розповідав Defense Express, на даний момент уже мінімум двічі "засвітився" на фронті танк Т-84У. В "біографії" цього танка є "пляма", коли на змаганнях Strong Europe Tank Challenge 2018 виявилось, що лише один танк зі взводу може вести вогонь, бо в інших виникли проблеми зі стабілізатором гармати та заклинюванням затвору. Але судячи за цим фото, проблеми із гарматою на Т-84У уже вирішені.

Танк Т-84У веде вогонь по ворогу, джерело – twitter-профіль TankDiary, дата публікації – 29 травня 2022 року
Читайте також: Стало відомо, коли Україна зможе отримати перші БМП-1 за "німецьким схематозом"