xcounter
#

Стало відомо, коли Україна зможе отримати перші БМП-1 за "німецьким схематозом"

9032
Стало відомо, коли Україна зможе отримати перші БМП-1 за "німецьким схематозом"

Питання в тому, чи побачить Україна ці БМП взагалі, а якщо й побачить – то як скоро це буде

Греція розкритикувала запропонований Німеччиною "кільцевий обмін" бронетехніки, за яким Україна має отримати грецькі БМП-1, а Греція – німецькі бойові машини піхоти Marder. Про це йдеться у публікації Bild.

План, запропонований Німеччиною, грецькі урядовці вважають складним та заплутаним. Так, спочатку до Німеччини має бути направлений спецкомітет з Греції, який перевірятиме стан машин Marder (спецкомітет досі не отримав запрошення).

Читайте також: Як швидко Польща зможе відмовитись від понад тисячі радянських БМП-1
БМП-1
"Грецька" БМП-1

Потім німецькі фахівці будуть лагодити, а подекуди й модернізувати свої БМП для передачі Греції. Після того, як Marder приїдуть в Грецію, їх ще раз перевірять і пофарбують в грецькі кольори. І тільки після того, як танки будуть на островах, неподалік від Туреччини, та з необхідною кількістю боєприпасів, Греція відправить Україні свої БМП-1.

бмп marder
БМП Marder

Як зауважив у коментарі виданню Bild представники міністерства оборони Греції, такий "схематоз" насправді триватиме місяцями: "Може пройти не менше двох місяців, перш ніж перша БМП з Німеччини опиниться з нами на островах, де в нас діють БМП-1".

Німецький ЗРК IRIS-T SLM, ілюстративне фото з відкритих джерел
Німецький ЗРК IRIS-T SLM, ілюстративне фото з відкритих джерел

Однак, знаючи те, як "жваво" Німеччина діє у постачанні зброї Україні, до цих двох місяців можна сміливо плюсувати ще один чи два – тож здається, що ці БМП-1 можуть приїхати в Україну разом з німецьким ЗРК IRIS-T, який прибуде в Україну не раніше вересня цього року.

Читайте також: Бійці ССО ледь не впритул "розстріляли" ворожу БМП-2 з РПГ (відео)