xcounter
#

Десантники та морпіхи першими в ЗСУ поїхали навчатись на полігони в Британії (відео)

5410
Бійці ЗСУ під час тренувань на полігонах у Великій Британії, липень 2022 року, фото з відкритих джерел
Бійці ЗСУ під час тренувань на полігонах у Великій Британії, липень 2022 року, фото з відкритих джерел

В курс навчання входять курси по лідерству та опанування британських бронемашин, що уже постачаються нашій армії

Міністерство оборони Великої Британії вперше опублікувало відео про підготовку бійців Збройних Сил України на полігонах британської армії.

З відео випливає, що першими до Британії на підготовку прибули саме бійці морської піхоти ВМСУ та десантно-штурмових військ. В курс підготовки входять зокрема навчання на усіх шести типах британських бронемашин, що уже постачаються для ЗСУ, зокрема на гусеничних бронетранспортерах Spartan. Також наші бійці відпрацьовували евакуацію поранених та інші типи дій в умовах реального бою, ну і звісно – пройшли курси лідерства.

Читайте також: Hit and run у дії: як ЗСУ працюють на передовій з M777 за всіма настановами НАТО (відео)

Нагадаємо, що 17 червня 2022 року прем’єр-міністр Великої Британії Боріс Джонсон запропонував України налагодити підготовку бійців ЗСУ на полігонах британської армії. За умовами такої програми Велика Британія кожні 120 днів готуватиме по 10 тисяч наших захисників.

Менш ніж за 2 тижні, 29 червня 2022 року, міністр оборони України Олексій Рєзніков заявив, що підготовка наших військових на британських полігонах уже стартувала. Але на той момент було лише відомо, що до Британії прибули "декілька сотень військових", без інших вказівок зокрема на рід військ.

Читайте також: Вісім одиниць HIMARS в Україні, чотири на підході: у Пентагоні пояснили, що заважає відправляти ще більше